Aparat za magnetnu rezonancu u KCV u kvaru: 12 miliona za hitnu popravku

Klinički centar Vojvodine izdvojiće skoro 12 miliona dinara za popravku aparata za magnetnu rezonancu u Centru za radiologiju.
Aparat za magnetnu rezonancu u KCV u kvaru: 12 miliona za hitnu popravku
Foto: 021.rs (ilustracija)
KCV za ovaj posao sprovodi pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva, budući da zbog tehničkih razloga uslugu može da pruži samo određeni privredni subjekat. 
U obrazloženju takve odluke KCV navodi da kvar nisu mogli da predvide, a da je od servisne prijave do objavljivanja obaveštenja prošlo više od tri nedelje. 
 
"Kada se uzme u obzir da je od servisne prijave do današnjeg dana prošlo više od tri nedelje, jer je naručilac čekao sredstva uz pomoć kojih bi mogao da sprovede predmetni postupak, te da isti bude usvojen od strane Upravnog odbora naručioca i nakon toga da bude stavljen u Plan javnih nabavki naručioca za 2024. godinu, tim je bitnost i hitnost i osnovanost preča, jer je u međuvremenu broj lica na listi čekanja kojima je potrebna usluga predmetnog aparata za dalje dijagnostikovanje i upućivanja na dalje pregleda, sve veći", objašnjava se u objavljenoj dokumentaciji.
Kako se objašnjava, predmetni aparat se koristi za dijagnostiku oboljenja različitih organa, te potrebu za njim svakodnevno imaju sve klinike u okviru Kliničkog centra Vojvodine, a njih je 22. 
 
"Liste čekanja koje postoje na nivou Republike Srbije su prijavljene sa postojećim kapacitetima, te podrazumevaju rad oba aparata, koja poseduje naručilac, te rad oba aparata obuhvata rad u dve smene svakodnevno, te kvar jednog od aparata značajno remeti mogućnost pregleda pretpostavljenog, odnosno planiranog i zakazanog broja pacijenata sa teritorije Vojvodine", opisuje se u obaveštenju o sprovođenju pregovaračkog postupka. 
 
KCV ističe da postoji potreba da korisnicima usluga Kliničkog centra Vojvodine, bude omogućeno u što kraćem, a planiranom roku, pružanje ove vrste usluga za koju je neophodan ispravan i u potpunosti funkcionalan predmetni aparat, kako bi mogli da pruže usluge u punom obimu, odnosno u punom kapacitetu.
Inače, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić najavila je u februaru ove godine da će Klinički centar Vojvodine u toku godine dobiti još jednu magnetnu rezonancu. Ovaj aparat bi KCV trebalo da dobije u sklopu najveće nabavke opreme, što će doprineti tome da se ukinu liste čekanja za tu vrstu pregleda, saopštio je RFZO.
  • Poznavalac stvari

    09.08.2024 15:52
    Kad MR u KCV radi, onda nema posla za konkurenciju.
  • /

    09.08.2024 14:54
    /
    @Lepo
    ...cak i cucle za bebe
  • /

    09.08.2024 14:52
    /
    @Lepo
    pre 5og oktobra morao si nositi inekcije, lekove, hranu, pizamu, posteljinu u bolnicu.
    nisu hteli pocinjati operaciju ako ne uplatis odredjenu svotu na racun bolnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti