Novi sjaj arhitektonskog nasleđa: Zgrada DDOR centrale u Novom Sadu

Šezdeset godina nakon izgradnje sedišta DDOR-a u Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu, zgrada je dobila nov, moderan eksterijer, koji unapređuje urbani pejzaž centra grada.
Sa značajnim delom ulaganja u energetsku efikasnost zgrade, poboljšani su i uslovi rada zaposlenih i zaštite životne sredine.
 
Zgrada sedišta DDOR osiguranja na Bulevaru Mihajla Pupina 8 u Novom Sadu ponosno se uzdiže kao simbol poslovnog i arhitektonskog nasleđa. 
Izgrađena 1962. godine po projektu renomiranog arhitekte Miroslava Kostića, zgrada je nedavno, uz očuvanje kulturne baštine, dobila novo odelo.
 
Radovi na renoviranju potvrđuju posvećenost DDOR-a investiranju u Novi Sad i poboljšanju uslova rada zaposlenih.
Tokom 2023. godine, zgrada je prošla kroz opsežnu rekonstrukciju koja uključuje zamenu fasadne obloge uz unapređenje energetske efikasnosti i bezbednosti od požara, približavajući se standardima savremene gradnje i doprinoseći očuvanju životne sredine. 
 
Izvedena je i takozvana ventilisana fasada. Dodatno, ugrađen je potpuno nov sistem klimatizacije koji ne narušava izgled eksterijera, a značajno popravlja uslove rada u prostorijama ove zgrade.
 
Ova adaptacija je važna za očuvanje njenog značaja u savremenom poslovnom okruženju, dok istovremeno doprinosi očuvanju njene arhitektonske i ukupne vrednosti.
 
Zgrada DDOR osiguranja, sa svojih šest spratova i ukupnom površinom od 3.418 kvadratnih metara, sada se ponosno izdiže kao moderan poslovni centar u srcu Novog Sada i nastavlja da igra ključnu ulogu u poslovnom, kao i u kulturnom i društvenom kontekstu.
Bulevar Mihajla Pupina je vitalna gradska arterija, pogotovo frekventan pešački prolaz, koji povezuje Bulevar i Trg galerija i tako građanima Novog Sada skraćuje putanju. 
 
Zgrada je dodatno učvrstila svoj značaj u urbanističkom pejzažu Novog Sada. Sa novim, modernim izgledom, ne samo da doprinosi vizuelnom identitetu tog dela grada već i ponosno reflektuje bogatu arhitektonsku i kulturnu baštinu, učvršćujući duboku vezu sa Gradom Novim Sadom i njegovom istorijom.
 
Obnova zgrade je deo šireg plana unapređenja urbanog pejzaža, koja je pomogla da ovaj značajan objekat zasija u novom svetlu, istovremeno čuvajući svoj istorijski značaj i pružajući funkcionalnost koja će služiti budućim generacijama.

Teme

DDOR

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti