FOTO: Glavni putevi prohodni, čiste se sporedne ulice

Sve glavne saobraćajnice u gradu i na prilazima Novom Sadu trenutno su prohodne, tvrde u "Putu".  
Sve glavne saobraćajnice u gradu i na prilazima Novom Sadu trenutno su prohodne, tvrde u "Putu".

Portparolka ovog preudzeća, Jelena Stojsavljević, kaže za Radio 021 da 30 ekipa Zimske službe neprestano uklanjana sneg s kolovoza, te da su se stekli uslovi za čišćenje ulica koje nisu predviđene planom za vanredne uslove.

"U slučaju pogoršanja vremenskih prilika, ekipe će biti prinuđene da se ponovo koncentrišu na čišćenje prioritetnih saobraćajnica. Prema najavama meteorologa, sneg će intenzivno padati i tokom današnjeg dana. Upozorenje vozačima i dalje važi da maksimalno obrate pažnju, prilagode vožnju vremenskim uslovima, a zbog usporenosti saobraćaja, potrebno je duže vreme za prelazak svih destinacija", kaže Jelena Stojsavljević.

Snega trenutno ima na kolovozu, ali se saobraćajnice u ovakvim uslovima smatraju prohodnima, ukoliko na asfaltu ima do pet centimetara snega. Osim u samom gradu, ekipe Zimske službe danas planiraju rad i u pojedinim prigradskim naseljima – Šangaj, Kać, Budisava, Kovilj, Veternik, Futog, Begeč, Rumenka, Kisač, Petrovaradin i Sremska Kamenica.

Gradski autobusi voze na svim linijama

Zbog velike količine snega na kolovozima saobraćaj je i dalje otežan, pa dolazi do kašnjenja autobusa i na gradskim i na prigradskim linijama, kažu u Gradskom saobraćajnom preduzeću.

Ipak većih problema u javnom prevozu nema, kaže portparolka ovog preduzeća, Snežana Jaković. "Uz izuzetne napore zaposlenih u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću autobusi saobraćaju na svim linijama, a u odnosu na jučerašnji dan prohodan je i put do Popovice. Jedino je linija do Grabova skraćena do Sviloša, dok čenejski autobus ne saobraća do Lisa", kaže Snežana Jaković.

Plasci za i sa aerodroma "Nikola Tesla" su proređeni, tako da su za danas otkazani polasci u 11:30 i 14:30, dok iz Surčina autobusi neće saobraćati u 13:05 i 17:00 časova. Razlog za to nisu neprohodni putevi, već problemi u avio saobraćaju.

Posuto 14 tona soli i četiri tona rizle

Iz "Gradskog zelenila" saopštavaju da su ekipe Zimske službe tog gradskog preduzeća jutros od četiri sata na terenu, te da čiste sneg i posipaju so i rizlu na 20 lokacija u gradu i industrijskoj zoni. Do sada je posuto više od 14 tona soli i oko četiri tone rizle. U nadležnosti tog preduzeća su autobuska stajališta, 10 gradskih trgova, pešački prilazi mostovima, staze u parkovima i oko njih, te još neke lokacije.

U Zelenilu kažu da se na terenu trenutno nalazi 125 radnika, te sva raspoloživa mehanizacija tog preduzeća i dodaju da su juče radili od četiri sata do 22 časa.

Tri puta više poziva za Hitnu pomoć

Novosadska služba Hitne pomoci primila je juče tri puta više poziva građana, a ekipama je otežan izlazak na teren zbog snega. Iz Hitne pomoći su pozvali sugrađane da upućuju pozive toj službi isključivo u hitnim situacijama. (D.S.)

 

Zbog velike količine snega na kolovozima saobraćaj je i dalje otežan, pa dolazi do kašnjenja autobusa i na gradskim i na prigradskim linijama, kažu u Gradskom saobraćajnom preduzeću.

 

Ipak većih problema u javnom prevozu nema, kaže portparolka ovog preduzeća, Snežana Jaković. „Uz izuzetne napore zaposlenih u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću autobusi saobraćaju na svim linijama, a u odnosu na jučerašnji dan prohodan je i put do Popovice. Jedino je linija do Grabova skraćena do Sviloša, dok čenejski autobus ne saobraća do Lisa“, kaže Snežana Jaković.

 

Plasci za i sa aerodroma „Nikola Tesla“ su proređeni, tako da su za danas otkazani polasci u 11:30 i 14:30, dok iz Surčina autobusi neće saobraćati u 13:05 i 17:00 časova. Razlog za to nisu neprohodni putevi, već problemi u avio saobraćaju.

  • Navalentni

    05.02.2012 17:50
    Upomoć!
    Imam dva čišćenja ispred zgrade u petak (nisam jedini, neko je još tri puta čistio!), dva u subotu (neko još dva puta). Danas (nedelja) neko je iz zgrade bio brži.
    Pišem Vam zbog sledećeg:
    1. Gospođe izlazi iz zgrade:
    • Jeste l' to vi komšija vredni?
    • Odgovor: „Nisam“!
    • Aaaaaaaa, morate.
    • Ne moram!
    2. Komšija sa 4. sprata (sa prozora):
    • Ej, momak (momak sam bio pre cca 40 godina), kad već čistiš, očisti i oko kontejnera.
    3. Stariji bračni par (on je „pametan“):
    • Džaba ti to. Napadaće opet. Nego ti sačekaj da napada pa onda... I so da baciš.
    4. Mlađa studentkinja sa prozora prizemlja:
    • Jao komšijaaaa, jeste l' vi uvek tako navalentni?

    Sada ja Vas pitam šta to znači biti „navalentan“ dok se čisti sneg? I šta sam ja tu trebao da uradim kada, kao da čujem onu moju:
    Ostavljaj tu lopatu „navalentni“! Je l' ja treba da te vodam po doktorima kad' se ukočiš?
  • 05.02.2012 10:20
    Tiberius
    gradjani ociste sneg sa trotoara i gurnu ga na parking, medju automobile. dodju vlasnici automobila pa ga vrate na trotoar ili ga bace na put. prodje razgrtac i nagura sneg na parking. mislim super je sto se cisti ali ajde malo organizacije majku mu poljubim. s obzirom da se sneg ne topi mozda bi ga trebalo odneti negde?!
  • PutarSS

    05.02.2012 09:29
    Bas lepo
    Da smo imali odgovarajucu mehanizaciju sto podrazumeva jos jedno 5-6 kamiona troosovinaca i 3-4 gredera, plus jedna do dve rolbe niko nebi ni znao da je padao sneg. Dana 15 11 2001 na smotri zimske sluzbe sve je bilo ok. Dovoljno je pogledati na YOUTUBU sta su sve izjavljivali celnici Puta pa ce sve biti jasno. Usput posle svega treba malo razmisliti i o poslednjim desavanjima u Putu. Tu mislim na tendere i sl. probleme. Direktor Puta ima na raspolaganju novu Insigniju koju prvenstveno koristi u privatne svrhe jer Putu takav auto nije potreban .Nema para za rukavice, radna odela,paste za ruke i sl. ali za gorivo Radmilovicu ima. Provukli su se opet ali problrmi su ostali. Masine su starije za jos jednu zimsku sluzbu. Neko je opet dobro prosao u ovom iznajmljivanju masina od privatnika itd. Jedini gubitnik je JKP PUT po kome se pljuvalo i radnici koji su radili po 12 sati u nenormalnim uslovima.Da 12 sati na snegu i na minus 12. I nije to tako velik problem opet ce se raditi .Problem je sto oni koji su bili odgovorni za ovaj javasluk izlaze iz svega kao pobednici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti