Vučić: Završeno više od polovine tunela "Iriški venac"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je do sada završeno nešto više od 58 odsto radova na tunelu "Iriški venac", na deonici Fruškogorskog koridora od Novog Sada do Rume.
Izgradnja ovog tunela počela je još 2021. godine.
 
Vučić je novinarima prilikom obilaska radova rekao da je to najkomplikovaniji tunel i da će biti najduži u Srbiji, sa dve cevi po 3,5 kilometara.
"Ukupno 58 odsto radova je izvršeno, probijeno toliko. Idemo na vreme i malo ispred toga", kazao je on.
 
Tunel će ići ispod Fruške gore, a prema njegovim rečima, spojiće Novi Sad i Petrovaradin sa autoputevima Beograd-Šid i Beograd-Šabac-Loznica.
 
"Tako da za Novosađane, za pola sata će moći da budu na tim autoputevima i pola sata lagane vožnje, a ne problematične kroz uspone i krivine", dodao je Vučić.
 
Naveo da je tim tunelom zaštićen biljni i životinjski svet Fruške gore, kao i čist vazduh u tom Nacionalnom parku.
  • Sonja

    13.08.2024 09:37
    Ovaj kapitalni projekat uvrštava Srbiju u red najmodernijih zemalja u regionu zapadnog Balkana. Sa njim se čuva svež i čist vazduh u NP Fruška Gora tako da imanja vlastele ne škode od dima iz krševa što vozi obična raja.
  • Mirkec

    12.08.2024 16:49
    Ovaj otvara puteve na svakih 100m radova.
    I ukrade duplo na izgradnji a lele si ga majci ko ce da ih popravlja kad propadnu posle prvih par meseci ili 2-3 godine?

    Nesposobni radikali sa laznim diplomama.

    "Naveo da je tim tunelom zaštićen biljni i životinjski svet Fruške gore, kao i čist vazduh u tom Nacionalnom parku."
    Laze. Preorali , prekopali i posekli Frusku Goru.
    Uskoro ce vise drveca biti na Dedinju nego u nacionalnom parku.
  • Miloš

    12.08.2024 10:57
    Čuj "Rekao Vučić...". Pa je li on sad ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja... ili eventualno premijer? Ili je i dalje predsednik? Kakve on ima nadležnosti da priča o tome?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti