Novosađani, obratite pažnju: Policija kontroliše pešake, naročito roditelje sa decom

Saobraćajna policija u Novom Sadu je danas, 12. avgusta počela pojačanu kontrolu pre svega pešaka, ali i vozača u odnosu na pešake, koja će trajati do nedelje, 18. avgusta.
Novosađani, obratite pažnju: Policija kontroliše pešake, naročito roditelje sa decom
Foto: 021.rs
Kontrola će biti usmerena na pešake koji prelaze kolovoz na udaljenosti manjoj od 100 metara od obeleženog pešačkog prelaza ili na crveno svetlo, kao i na prelazak preko pešačkog prelaza uz korišćenje mobilnog telefona ili slušalica u ušima. 
Posebna pažnja biće usmerena na roditelje koji sa decom prelaze kolovoz van obeleženog pešačkog prelaza, a kontrolisaće se i brzina kretanja vozila u zoni pešačkih prelaza.
Saobraćajna policija apeluje na sve vozače da uspore kretanje u blizini pešačkih prelaza i poštuju propisane obaveze u pogledu propuštanja pešaka koji prelaze kolovoz, a na pešake da obeležene pešačke prelaze koriste oprezno i tek onda kada se uvere da je prelazak bezbedan.
  • Serpiko

    12.08.2024 17:54
    na Limanu IV upravo gde sam prosao, na dva mesta video roditelje sa malom decom koji pretrcavaju na 20m od pesackog prelaza sa semaforom...sta reci!
  • Na dva mesta

    12.08.2024 16:39
    u Petrovaradinu
    Pozivamo i molimo policiju da mnogo više kontroliše vozače kroz Petrovaradin, i to na dva mesta:
    - na delu od Okretnice do Pijace, gde vozači voze višestuko većom brzinom od dozvoljene,
    - preko hiljadu skretanja dnevno iz ulice Račkog u Preradovićevu, pored pijace, gde je zabranjeno skretanje. Na obe deonice potencijalno svakog dana neko može da pogine, a i bilo je slučajeva pogibije.
  • @superhik

    12.08.2024 16:27
    Slazem se
    Roditelji sa kolicima(najcesce mame redje tate vidjam) izuzetno neodgovorno guraju kolica preko pesackih ne obazirajuci se oko sebe ni malo, cesto prave problem kada seku pesacki preko biciklisticke staze jer im je mrsko da dignu dva tocka prednja kolica preko bankine pa cesto dovode u opasnost sebe svoje dete i mene koji moram da ih izbegavam. Apelujem na sve da se jako pazi kako se krecete pogotovo kod Merkatora autobuska stanica gde pesaci prilikom dolaska na stanicu od zive ograde ne vide bicikliste, pre neki dan sam mogao mamu i sina da udarim jer su trcali na autobus ( koji svakako ne bi krenuo jer je bilo mnogo ljudi na vratima da udje) i posebno kod futoske pijace, tu pesaci bas ne gledaju nista. Sretno svima i pamet u glavu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti