Bravo o poskupljenjima: Građani ne treba da trpe zbog nesposobnog rukovodstva javnih preduzeća

Građanski pokret Bravo smatra da je Gradsko veće, kome je istekao mandat, donelo nezakonitu odluku o poskupljenju dela komunalnih usluga.
Bravo o poskupljenjima: Građani ne treba da trpe zbog nesposobnog rukovodstva javnih preduzeća
Foto: 021.rs
Oni su ocenili da je Veće donelo odluke o sramnim poskupljenjima bez legitimiteta i obrazloženja.
Istakli su da je poskupljenje od 10% za vodu, kanalizaciju, odnošenje smeća, sahranjivanje, pijačarinu i usluge "Zoohigijene" doneto dok se čeka formiranje novog Gradskog veća u toku godišnjih odmora i masovnih protesta protiv Rio Tinta na ulicama Srbije.
Ovaj pokret, koji ima i odbornike u novom sazivu Skupštine grada, smatra da pre bilo kakvih poskupljenja treba u lokalnom parlamentu ispitati realnu potrebu za ovim potezom i takođe videti šta se može preduzeti da javna preduzeća posluju bez nepotrebnih troškova.
 
"Ovim je nastavljen udar na već prazne novčanike građana. Podsećamo da smo zimus imali poskupljenja tople vode i grejanja, a pre toga i ostalih komunalnih usluga. Vlast je u protekle tri godine povećala cene svih komunalnih usluga za ukupno oko 50 odsto. Zahtevamo da se odluke donete prošlog petka ponište i da se o eventualnim poskupljenjima ili korekcijama cena raspravlja u Skupštini grada, gde sede predstavnici građana i svih političkih opcija", navodi Bravo.

Ovaj pokret dodaje i da Novosađani ne smeju da trpe zbog loših poteza Gradskog veća i nesposobnog rukovodstva javnih preduzeća, koja, kako su naveli, "uprkos subvencijama od više milijardi dinara, imaju minuse na računima".

  • Slozna braca

    14.08.2024 15:22
    Jedan Brajan je bas relevantan i onaj Pogacar da bilo sta komentarisu
    Inace se posvadjali svi medjusobno i rasparcali
  • SNS

    14.08.2024 10:00
    BOT
    Treba da se uvede Vazdušarina.
  • kamenica

    13.08.2024 16:36
    U Kamenici na Čardaku-Sremskih partizana voda curi na više mesta a da preko mesec dana niko ništa ne preduzima a onda nije ni čudo da sa dizanjem cena pokrivaju gubitke,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti