Napustili novosadski POKS i prave novi pokret, Gradski odbor ih optužuje da će biti "SNS sateliti"

Deo članova Pokreta obnove Kraljevine Srbije napustio je novosadski odbor stranke, odlučivši da deluje samostalno - kao Novosadski patriotski pokret (NPP).
Napustili novosadski POKS i prave novi pokret, Gradski odbor ih optužuje da će biti "SNS sateliti"
Foto: 021.rs
Dok "otcepljeni" ukazuju da je njihova odluka plod nezadovoljstva načinom na koji je gradski odbor POKS-a delovao u poslednje vreme, iz GO POKS poručuju da je ovo nastavak pritisaka Srpske napredne stranke na njihove članove koji rade u javnim preduzećima i da će Novosadski patriotski pokret "biti jedno od fantomskih udruženja potrebnih SNS-u za buduće izbore".
 
Međutim, Vladimir Milenković i Drago Kačavenda, obojica donedavni članova POKS-a koji su u lokalnoj organizaciji imali više funkcija, poručuju da njihova odluka o izlasku iz stranke koju predvodi Vojislav Mihailović ne predstavlja pritisak vladajućeg SNS-a.
Kako kažu, uprkos tome što su se protivili odluci da se POKS pridruži širokoj opozicionoj koaliciji u Novom Sadu, učestvovali su u izbornoj kampanji i dali svoj doprinos. 
 
Vladimir Milenković je bio i kandidat za odbornika u Skupštini grada na listi "Udruženih za slobodan Novi Sad". Sada, kada se sve završilo, odlučili su da svako treba da krene svojim putem.
Po rečima Milenkovića, nisu podlegli naprednjačkim pritiscima ni pre godinu dana, kada je došlo do raskida koalicije, ni sada, već se pokazalo da su bili u pravu što su se protivili širokoj koaliciji, jer je POKS na kraju dobio samo jednog odbornika u Skupštini grada.
 
On ukazuje na to da Novi DSS ima tri od ukupno 21 odbornika iz redova udružene gradske opozicije. Pitanje donedavnih POKS-ovaca je zbog čega je bila potrebna čitava ta priča, kada su mogli da izađu na izbore kao koalicija NADA i da dobiju četiri-pet odbornika.
 
"Izgubili smo dosta poverenja naših glasača i građana. Lično, mogu reći, i mojih prijatelja, koji su bili iznenađeni što idemo u, za mnoge, neprirodnu koaliciju po političkim stavovima i idejama. Iz tog razloga, nakon što su gotovi izbori, odmorili smo se, sumirali smo utiske i shvatili smo da POKS više nije ono što je bio, da je doživeo poraz na političkoj sceni, pogotovo u Novom Sadu i mi koji smo radili, a uradili smo sve što smo mogli, odlučili smo da dalje od ovoga ne možemo", kaže za 021.rs Milenković.
 
I dok Milenković kaže da je iz POKS-a istupilo više desetina članova, portparol Gradskog odbora i odbornik Dragan Miličević kaže za 021.rs da to nije tačno, već da je stranku napustilo sedam članova. 
 
"Netačna je njihova tvrdnja da su nezadovoljni odlukom POKS-a da učestvuje u okviru ujedinjene opozicije na zadnjim izborima u Novom Sadu, jer su svi oni učestvovali u kampanji, a neki bili i kandidati za odbornike, pa sada kada nisu prošli, nekako naknadno se javilo to nezadovoljstvo. Oni su odlučili da naprave pokret koji će biti zapravo jedan od fantomskih udruženja SNS potrebnih u svrhu budućih izbora, kao što je npr. Sasvim druga priča ili Gari. To su projekti vlasti za jednokratnu upotrebu", poručuje Miličević.
Po njegovim rečima, novosadski POKS je u proteklom periodu "zbog dosledne politike, naročito sada u borbi protiv Rio Tinta", dobio 25 novih članova. Dodaje i da su fluktuacije u članstvu normalna stvar, te da se ovome ne pridaje veliki značaj.
 
Nasuprot tome, iz najnovijeg gradskog pokreta, Novosadski patriotskog pokreta, kažu da im je namera da se bave lokalnim pitanjima i problemima Novosađana.
 
Po njihovim rečima, svaki grad bi trebalo da ima stranku koja okuplja ljude koji ga vole i koji rade u korist svog grada, zaključujući da, kada bi tako svi radili na lokalu, onda bi i cela Srbija napredovala.

Teme

POKS
  • @futozanin

    15.08.2024 22:34
    Ma to on i žena pišu. Prodali veru za večeru i prešli u sektu AV
  • Futožanin

    15.08.2024 16:33
    Znamo se
    Drago Kačavenda je čovek koji je definicija partijskog i političkog interesa. Znači, ako vas zanima kako interes izgleda u ljudskom obliku, pogledajte samo njega. Eto, toliko. Oni koji ga poznaju, potvrdiće ovo. Bukvalno ne mogu da gledam ove njegove kako piskaraju ovde o njemu kao nekom svecu...
  • Mira

    15.08.2024 12:26
    Kačavenda
    Kačavenda je uvek imao ljude oko sebe, jer je svima pomagao.Kod mene i moje porodice ima veliku zaslugu tako da smo uvek na njegovoj strani gde god da je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti