Prvi deo radova u Almaškom kraju biće završen do marta 2025.

Prvi deo rekonstrukcije Almaškog kraja u Novom Sadu trebalo bi da bude završen do marta naredne godine.
Prvi deo radova u Almaškom kraju biće završen do marta 2025.
Foto: 021.rs (arhiva)
Prema rečima predsednika udruženja "Almašani" Marijana Majina, celokupni radovi koji su započeti u proleće 2023. godine, trajaće od pet do sedam godina.
 
"To je veliki proces i dešava se u samom centru grada, podeljeno je u više etapa. Pošto smo odvadili malo od celog procesa, računam da će se sve završiti u narednih pet do sedam godina, a prva faza koja obuhvata Skerlićevu i Zlatne grede da će biti gotova u narednih šest meseci", kazao je Majin za Tanjug.
Projekat vodi Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, a biće urađeno oko 6,5 kilometara ulica.
 
U rad na uređenju najužih gradskih ulica, uključeno je preko 30 inženjera raznih struka.
 
"Rekonstrukcija Almaškog kraja je nešto što se kao takvo do sada nije radilo nigde. Na površini od 22 hektara, sa 600 kuća, radi se rekonstrukcija kompletne infrastrukture, svih instalacija, vodovod, kanalizacija, sve što se nalazi ispod zemlje uz parterno uređenje", rekao je Majin.
On je dodao i da će parterno uređenje biti jedinstveno, urbani mobilijar je iz Italije i Španije.
 
Postavljene će biti i kamene kocke, šahtovi, slivnici, napravljen parking, a u kvart će biti uvedeno i zelenilo sa zalivnim sistemom.
 
Prema prvim procenama, vrednost svih radova koji su do sada ugovoreni u Almaškom kraju iznosi oko 10 miliona evra.
  • Dejan

    14.08.2024 19:18
    Ns
    Napisite i to da su te kockice kupljene u italiji na nekom djubristu gde su stajale skoro 3 decenije ! Vidite kolike su fugnove napravili u Zlatne grede, tu kad gospava uleti sa stiklom,bice cupavo,pa tek razno djubre. Radi se detaljno a vec kako ne treba !!!!
  • VladaN

    14.08.2024 18:41
    @Dejan iz vukoj…
    Kako te nije sramota. Ovo što ova radikalska vlast radi je za zatvor a likovi koji komentarišu kao ti za źaljenje.
  • Incelman

    14.08.2024 17:53
    Sram vas bilo, kriminalci. U normalnoj zemlji bi se sve to odradilo za najviše dva meseca. Vi tri godine "radite" dve ulice u najužem istorijskom centru drugog najvećeg grada u zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti