Novi Sad: Škole ne rade, vrtići otvoreni

Osnovne i srednje škole u Novom Sadu narednih pet dana ne rade, dok vrtići "Radosnog detinjstva" rade normalno.

Osnovne i srednje škole u Novom Sadu narednih pet dana ne rade, dok vrtići "Radosnog detinjstva" rade normalno.

Gradski štab za vanredne situacije, kojim je predsedavao gradonačelnik Igor Pavličić, ovu odluku je doneo nakon što je Vlada Srbije proglasila vanrednu situaciju zbog snega. Pavličić je rekao da je stanje u Novom Sadu redovno i da trenutno nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije, ali da će ispoštovati odluku Vlade.

"Novi Sad je preduzeo sve mere kako bi obezbedio normalno funkcionisanje vitalnih sistema, a tokom prethodnog perioda obezbeđeno je dovoljno mehanizacije i sredstava za održavanje grada u uslovima vremenskih neprilika pa je zato preksinoć bilo odlučeno da škole ipak rade. Međutim, moramo poštovati odluku na državnom nivou", rekao je Pavličić.

Član Gradskog veća za obrazovanje Nemanja Starović je za Radio 021 rekao da i pored dobre volje škole ne rade iako postoje uslovi za to. Kako bi se olakšalo roditeljima, odlučeno je da ipak rade produženi boravci u svim školama za decu prvog i drugog razreda, a uvedena su i nastavna dežurstva tako da škole nisu potpuno zatvorene.

Direktor "Radosnog detinjstva" Borislav Samardžić je za 021 kazao da je sneg ispred svih obdaništa očišćen kako bi se hrana mogla nesmetano dopremati i da postoje svi uslovi za rad. To će pre svega značiti roditeljima preko 15.000 mališana koji neće morati da se snalaze za čuvanje dece.

Ipak, moguće je i da se ta odluka promeni pošto se do srede najavljuju nove padavine i novih 30-40 cm snega u Novom Sadu. (S.K.)
  • ccc

    07.02.2012 18:14
    @ Zar Je Bitno?
    Postovani, sastavi su Vam sve bolji i bolji! Sedite, tri!!! :)
  • Zar Je Bitno?

    07.02.2012 00:02
    @Ccc
    Postovana sugradjanko, molim vas da vase savete i uputstva sta i kako treba da radim, sacuvate za sebe.
    Nisam pisao svaku drugu rec velikim slovom (sem nika), nisam deli Vama savete sta da radite, nisam,komentarisao Vas stil pisanja, sve dok Vi niste cacnuli, mene.
    O tome, koliko sam skole zavrsio, niste ovlasceni da diskutujete, cak ni da procenjujete na osnovu mog pisanja, da komentarisete moje razmisljanje, i da se ne slazete sa mnom, svakako imate prava i treba to da radite.
    Elem, za Vasu informaciju, odrastao sam u ovom gradu, i secam se mnogih snegova, kao sto ih se nasa deca ne secaju.
    Pitanje je, da li mi ovde pisemo o nama ili nasoj deci???Ako cemo o nama i o nekim davno proslim vremenima, predlazem da mi idemo ovih dana u skolu, a ako cemo o deci, i dalje tvrdim da ne treba da idu u skolu.
    Ako nemate zlu nameru (iako Vas vase pisanje demantuje), prihvaticete da sam se ogradio recenicom, da u poslednjih 20 godina ovakvih snegova u Novom Sadu nije bilo, a slozicu se da je bilo i vecih, iako se ne secam kako je tada grad funkcionisao.
    Postovana Ccc, ovim, smatrajte prepisku sa Vama zavrsenom.
  • ccc

    06.02.2012 18:34
    @ Zar Je Bitno?
    Postovani gradjanine, moja se reakcija uopste nije ticala visine snega nego Vaseg nipodastavanja skole... Lekcije iz srpskog su Vam ocito potrebne jer se u nasem jeziku ne pise svaka druga rec velikim slovom. Uzgred, ne razlikujete daktilografske od pravopisnih gresaka... To je tako kod ljudi koji imaju manje iskustva u pismenom izrazavanju! I da ne nabrajam dalje...Inace, ako ste odrasli u ovom gradu, znacete da je ova kolicina snega smesna... Znao je sneg da bude i mnogo obilniji pa nije ceo svet trebalo da stane... A komentar o nepotrebnosti skolovanja je ispod svakog nivoa i ja bih se stidela da tako nesto pomislim a kamoli kazem i to javno... Mozda i Vi spadate u ove sto lopatanje smatraju zivotnim i poslovnim dometom (onda kada ne gledaju Grandove i Pinkove...). Pozdrav. P.S. Upisite dopisnu osnovnu skolu, mozda Vam posluzi u buducnosti. Nista bez skole!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti