Zbog novog snega ponovo se čiste samo prioritetne saobraćajnice

Sva mehanizacija JKP "Put" od 32 vozila od jutros je angažovana na čišćenju svih prioritetnih saobraćajnica od snega koji je noćas ponovo počeo da pada, a prema prognozi padaće naredna tri dana.

Sva mehanizacija JKP "Put" od 32 vozila od jutros je angažovana na čišćenju svih prioritetnih saobraćajnica od snega koji je noćas ponovo počeo da pada, a prema prognozi padaće naredna tri dana.

Kako za Radio 021 kaže portparolka ovog preduzeća Jelena Stojsavljević, sinoć su u gradu čišćene i manje ulice, ali je jutrošnji sneg odložio njihovo dalje čišćenje. - U nedelju smo iskoristili povoljne vremenske prilike pa smo čistili ulice drugog i trećeg prioriteta. Danas ćemo ponovo biti orijentisani na trase GSP-a, a kada sneg ponovo prestane da pada nastavićemo da ga uklanjamo iz manjih ulica - kaže Stojsavljevićeva.

Na ulicama su i ovog jutra radnici i mehanizacija i ostalih zimskih službi - Zelenila i Čistoće, kao i zaposleni iz Parking servisa. Zimska služba "Gradskog Zelenila" je od jutros angažovala 120 radnika i svu raspoloživu mehanizaciju, a kao ispomoć dodeljeno im je 10 zatvorenika koji u pratnji obezbeđenja trenutno čiste Klisanski i Temerinski most, kao i prilaze tim mostovima.

Ekipa od 120 radnika "Čistoće" i kompletna mehanizacija Zimske službe rade od noćas na uklanjanju snega i čišćenju svih površina za koje je preduzeće zaduženo. Za sada kamioni za odnošenje smeća nisu u mogućnosti da uđu u veliki broj ulica. Čistoća moli građane da smeće odlažu u dodatne vreće ili kese, a svo smeće će biti odneto čim se budu stekli uslovi.

Ekipe Zimske službe "Parking servisa" čiste sneg sa trotoara prve zone u centru, parkirališta kod Instituta u Sremskoj Kamenici i kod bolnice u Hajduk Veljkovoj ulici, a zatim i sva ostala parkirališta. Na čišćenju snega je angažovano više od 150 radnika i 11 vozila. Ukoliko na parking mestu ima više od 5 cm snega, parking se ne naplaćuje.

Nesavesni vozači smetaju autobusima GSP-a

Za sada nema otkazanih polazaka gradskih autobusa. Portparolka GSP-a Snežana Jaković kaže da sneg koji ponovo pada usporava saobraćaj, autobusi se kreću otežano i ima dosta kašnjenja. Otkazani su polasci za Grabovo, dok autobus za Čenej ne ide do Lisa već samo do centra sela. Jakovićeva navodi da novosadski vozači prave velike probleme vozačima GSP-a jer svoje automobile ostavljaju na okretnicama i autobuskim stajalištima.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kažu da u nekim situacijama idu sporije jer nisu očišćene sve sporedne ulice, ali da uspevaju da zbrinu sve hitne slučajeve.

U prethodna tri dana omogućeni su prilazi svim školama, obdaništima i ostalim ustanovama od javnog interesa, pa nema smetnji za njihovo redovno funkcionisanje. Pomoć u mehanizaciji je ponudila Vojska Srbije, a predstavnici Gradskog zatvora pomoć u ljudstvu.

Do nedelje je u Novom Sadu napadalo 36 cm snega.

  • 07.02.2012 21:04
    kovilj šanac
    Evo svanuce i novi dan i nece biti cista ni jedna sporedna ulica u kovilju svaka cast za organizaciju i opstinu za ovakav nemar a nista cudno posto nikad nisu u nista upuceni.
  • 07.02.2012 20:51
    kovilj
    u kovilju u sporednim ulicama kolima ne moze mrdnuti.kao da se nalazimo u zoni sumraka, bruka jedna!! cekaju maj da se sneg sam otopi .
  • 06.02.2012 15:28

    Danas 06.02.2012 oko 11h ispred Pozorista -trotoar prema BUS stanicama i Uspenskoj crkvi,
    grupa cistaca snega ciste pesacku stazu, novinari fotografisu ceo prizor...

    oko 11;30h isti deo grada, nema nikoga,
    ajd sto nema novinara, ali nema ni onih sa lopatama....






Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti