VIDEO: Aktivisti Društvenog centra čistili ispred kasarne

Aktivisti Društvenog centra koji su nedavno izbačeni iz napuštene kasarne "Arčibald Rajs" na Futoškom putu, a u koju su prethodno uselili i u njoj bili tri nedelje, organizovali su u nedelju akciju čišćenja stazica ispred popularne Maršalke.
Aktivisti Društvenog centra koji su nedavno izbačeni iz napuštene kasarne "Arčibald Rajs" na Futoškom putu, a u koju su prethodno uselili i u njoj bili tri nedelje, organizovali su u nedelju akciju čišćenja stazica ispred popularne Maršalke.

Kako je saopšteno, odluka je doneta na "hitnoj telefonskoj sednici članova Vlade Društvenog centra" iz Novog Sada.

- Nakon nedavnog saopštenja gradonačelnika Novog Sada, gospodina Igora Pavličića, da je u razgovoru sa Ministrom odbrane, gospodinom Šutanovcem, dogovoreno da pripadnici Vojske Srbije priteknu u pomoć u čišćenju snega, i specijalne jedinice Odreda za vanredne situacije Društvenog centra izašle su na teren i utvrdile da je objekat bivše kasarne u najvećoj opasnosti da poklekne pod teretom snega. Vođeni željom da, kao savesni građani, pomognu pripadnicima Vojske u borbi sa snegom, članovi i članice Odreda za vanredne situacije zasukali su rukave, uzeli lopate u ruke i u roku od dva sata su očistili sve prilaze navedenom objektu. Doduše, bilo je malo natezanja sa dežurnim vojnicima oko upotrebe davno zaključanog alata, inače vlasništva Društveno centra koji je, nakon izbacivanja aktivista i aktivistkinja ostao unutra. Kako je na terenu odmah primećeno, stanari okolnih zgrada i vlasnici zatrpanih automobila u ulici Branislava Nušića bili su prepušteni sami sebi u borbi sa zimskom nepogodom, te je i njima ukazana prva pomoć. U toku akcije, Odredu za vanredne situacije pridružili su se i slučajni prolaznici, dr Dragan Prole, dobitnik nagrade "Nikola Milošević" za najbolju knjigu iz obasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, kao i predsednik Umetničke asocijacije Zrenjanina, gospodin Rastko Stefanović, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo - stoji, između ostalog, u saopštenju aktivista Društvenog centra.

Ujedno se izražava zahvalnost komšijama "koji su čistili sneg zajedno sa nama, kao i onima koji su nam pritekli u pomoć dajući nam na upotrebu svoj lični alat".

  • PATTON

    07.02.2012 11:41
    Imamo mi još snega za Vas
    Vidimo se iza nedelje, kada ponovo napada.
    Nadam se da Vam je ovo čišćenje prešlo u naviku.

    Zahvalni pripadnici VS.
  • Анонимус

    06.02.2012 17:01
    @латинични Тја
    Брате,ал си ти залутао...
    Јел ти знаш о чему је чланак уопште?
    Шта си се ухватио тих "јаких" момака?
    Нису они тема овде,а и нису баш ни толико "јаки" како кажеш.
    Нисам ти ја крив што си како кажеш окружен њима,и што се осећаш угроженим,па вероватно онда "имаш" право да мрзиш.Ја нисам угрожен ни од тебе ни од њих.
    Колико сам приметио теби они представљају огроман проблем,па си и заборавио о чему се ради и у чланку,и у мом коментару.Само их ти помињеш.
    Никога ја нисам ни бранио ни пљувао,ако прочиташ мало боље,и нисам романтик,већ ми је жао што не можемо цивилизовано да живимо,захваљујући њима са једне стране,а теби и сличнима са друге.
    Немам ја теби шта да одговарам,нити си ти овде позван да постављаш питања,нити ја да ти одговарам.Своје комплексе,препоручујем ти,лечи са неком стручном особом,појешће те та мржња изнутра.
    Ово је изгледа онај фазон што ти и теби слични фурате овде,да се прича која вам не одговара што више разреди и глупим коментарима сведе на обично вређање,да би изгубила сваки смисао и значај.
    Ову тему са тобом стварно не бих више настављаљо јер губи смисао,коментариши чланак а не оно што је у твојој глави.
  • Limar ————{░░│ ▒▒▒▒▒▒▒

    06.02.2012 16:51
    "Ali ako bas zelite da dokazete narodu kako ste toboze fini, stvarno lopate i pravac porodiliste, staracki dom i ostale ustanove od vaznosti za gradjanstvo..."

    I sta kad se to desi, kao i sve ostalo za sta ste bili izuzetno sumnjicavi? Sta onda?
    Jel treba da ti zidaju kucju, da vam peru ves, ciste ulice od smeca?
    Ma sta ti radis bedo jedna, pogledaj se pa komentarisi?

    Jel i dalje cekate Seselja da dokaze narodu kako je fin i da pocisti sneg po gradu? Haha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti