Dvadesetak prijava zbog neočišćenih staza

Zbog neočišćenih staza, do sada je u Novom Sadu ispisano dvadesetak kazni.
Zbog neočišćenih staza, do sada je u Novom Sadu ispisano dvadesetak kazni.

Glavni komunalni inspektor, Srđan Jakovljev, kaže za Radio 021 da komunalni inspektori i policajci intervenišu u skladu s propisanom obavezom o čišćenju snega ispred poslovnih objekata i domaćinstava, te da prvenstveno pozivaju građane da ispune svoju obavezu. On ocenjuje da Novosađani u sve većoj meri čiste sneg, tako da veliku većinu nije potrebno opominjati.

"Ne smatram da je kazna sama po sebi svrha, niti da su se naši sugrađani toliko pod pretnjom kazne priključili čišćenju snega, koliko zbog razvijene svesti da je to potrebno uraditi. Mi ćemo nastaviti kontrolu pravnih lica, preduzetnika i građana, ali i korekciju rada javno-komunalnih preduzeća", kaže Jakovljev.

Glavni komunalni inspektor ocenjuje da komunalni sistem u gradu funkcioniše, te da će komunalni inspektori i policajci nastaviti da kažnjavaju one koji budu ignorisali pozive da očiste sneg ispred svoje zgrade ili firme. Dešava se da staze nisu prohodne ni ispred državnih institucija, kaže Jakovljev i dodaje da problemi postoje i sa firmama koje su zatvorene, odnosno kućama u kojima niko ne živi.

"Pozivam sve naše sugrađane da ako imaju bilo kakve primedbe, ako žele nekog da prijave ili smatraju da nešto nije dobro urađeno, da se jave i da preko dispečerskog centra Gradske uprave za komunalne poslove podnesu prijavu. Komunalni inspektori će odmah po toj prijavi intervenisati da se očisti sneg ili da se neko kazni", kaže glavni komunalni inspektor. Broj telefona dispečerskog centra je 4872-402.

Dodajmo da se po konstataciji prekršaja, svakome ko ga je načinio nudi mogućnost da u roku od osam dana plati mandatnu kaznu, koja je za firme 20.000, a za pojedince 5.000 dinara. Protiv onih koji to ne učine, pokreće se prekršajni postupak, a kazna pred sudijom za prekršaje može biti znatno veća. (D.S.)

  • ivan

    07.02.2012 14:59
    ne moze to tako
    Dana 06.02.2012. Komunalna policija je okacila kaznu na vrata butika moje sestre i majke , na ime ne ociscenog snega, pre otvaranja istog, znaci pre 8h, odmah nakon slobodnog dana tj. vikenda!
    IGORE, moji moji najmiliji zajedno samnom smo pokrenuli mali biznis i otvorili radno mesto za sestru i majku. zaradju toliko da mogu platiti veci deo racuna i da bih imali za frizider i lekove bolesnom ocu! Sta znaci ta bezobrazna kazna od 25000 din. ?
    Treba da stoje celu noc ispred radnje na ulici i da ciste sneg!? Gnevni brat i sin!
  • 07.02.2012 10:56
    ns
    Komunalnoj policiji, JKP parking servis Novi Sad nije očistio svoja radna mesta koja naplaćuje kao i okolinu koja pripada parking mestu. Ako ih ne kaznite lopatu u ruke i sami čistite. Kada već "pozivajte građane da ispune svoju obavezu i pokrećete prekršajni postupak"
  • Maki021

    07.02.2012 08:17
    @Anonimus - Prijava
    Ne preteruj! Ja sam u S. Kovačevića i znam da su skoro sve komšije počistile koliko su mogle. Ja sam to radila u nedelju kada je sneg stao ali nisam mogla da očistim ulicu pošto je sneg bio već jako utaban. Malo kasnije je prošao komšija koji ima bager i to počistio. Problem mu je bio to što nije imao gde da baci sneg pošto je ulica zakrčena parkiranim kolima, pa se samo u tom delu slažem sa tobom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".