Đurić: Hitno ispitivanje kvaliteta vode u Novom Sadu zbog napisa o neispravnosti

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naložio je hitno ispitivanje kvaliteta vode za piće iz gradskog vodovoda.
Đurić: Hitno ispitivanje kvaliteta vode u Novom Sadu zbog napisa o neispravnosti
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju, reakcija gradonačelnika dolazi nakon što su mediji preneli saopštenje Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) u kojem se tvrdi da voda nije bezbedna za piće.

"Nalažem momentalno, urgentno i neodložno uzorkovanje i hemijsku analizu vode iz sistema JKP 'Vodovod i kanalizacija'. Bezbednost i zdravlje građana su neprikosnoveni i zahtevam od svih ovlašćenih službi da promptno pristupe utvrđivanju činjenica i saopšte ih javnosti radi otklanjanja svih nedoumica", rekao je gradonačelnik.

POKS je objavio i navodnu prepisku iz Viber grupe rukovodilaca preduzeća, u kojem jedan član navodi da su u vodi pronađene nematode.  
 
Portal 021.rs uputio je pitanja "Vodovodu i kanalizaciji", kao i Institutu za javno zdravlje Vojvodine povodom navoda o neispravnoj vodi. 

Komentari 29

  • nenad

    22.08.2024 18:34
    ZRENJANIN
    sta vas cudi zrenjanin nema vodu tolike godine zbog interesa

    sad sledi novi sad pa beograd itd , njima se vise isplati da kupite vodu nego da oni prave za vas
  • Nadam se da će i

    20.08.2024 16:27
    tužiti POKS
    A kad ne utvrde zagadjenje, gradjani mole da se tuži POKS zbog uznemirenja i širenja panike.
  • Gojko

    20.08.2024 07:54
    Poks se sveti zbog prelaska kacavende pa objavljuje ovakve besmislice. Sigurno je Kačavenda unapredjen u savetnika prelaskom u sns

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti