Kako je Temerin trošio i dobijao pare u prvoj polovini godine?

Opština Temerin ostvarila je manje od 50 odsto planiranih prihoda u prvoj polovini ove godine.
Kako je Temerin trošio i dobijao pare u prvoj polovini godine?
Foto: 021.rs
Prihodi i primanja iz budžeta za ovaj period planirani su u iznosu od 1.241.924.000 dinara, a ostvaren je iznos od 605.183.000 dinara. 
 
Sa drugih nivoa vlasti u budžet opštine se od januara do kraja juna slilo 161.291.000 dinara, što je tek nešto više od 20 odsto od planiranih sredstava. 
Pokrajinski sekretarijati i republička ministarstva Temerinu su dotirali novac za regresiranje prevoza učenika i studenata, program energetske sanacije domaćinstava, rekonstrukciju fasade dvorca Kaštel i druge projekte. 
 
U šestomesečnom izveštaju o izvršenju budžeta, navodi se da je opština novac trošila na subvencije, organizovanje izbora, kao i urbanističko planiranje. 
Jedan od najskupljih projekata bila je rekonstrukcija mesne zajednice, a on je Temerince koštao 27 miliona dinara. Izveštaj o trošenju naći će se pred odbornicima lokalne skupštine u sredu, 21. avgusta. 
 
Ukupno je Opština za šest meseci potrošila 770,1 milion dinara, što je 35 odsto u odnosu na plan. 
 
Temerin je skoro 13 miliona dinara potrošio na novčane kazne i penale po rešenju sudova i na naknadu štete za povrede.
 
Za izgradnju postrojenja za prečišćavanje vode ugovor je zaključen krajem 2023. godine, a u prvoj polovini tekuće, na ovaj projekat je utrošeno 56,6 od planiranih 75,9 dinara. S druge strane, planirane su i rekonstrukcije dve osnovne škole, vrednosti skoro 600 miliona, međutim nijedan od ovih projekata nije započet. 
Osim izveštaja o izvršenju budžeta, temerinski odbornici će sutra, 21. avgusta odlučivati i o izmeni programa poslovanja JKP "Temerin" i izmeni odluke za osnivanje biblioteke. 
  • Zoran

    22.08.2024 18:40
    A gde je zaobilaznica oko Temerina?Zašto puteve nisu popravili?Gde je taj famozni put sa 2 trake u jednom pravcu prema Novom Sadu.Sigurnije je voziti Ibarskom magistralom nego ovim putem.Put je preopterećen i kad se nadje neki magarac koji vozi 60 km/h napravi kolonu vozila iza sebe dugu 2 km.A o kanalizaciji da i ne pričamo.
  • Mirjana

    21.08.2024 18:07
    tuga
    Dan opštine se slavi uz Draganu Mirković, umesto uz kulturno umetničko društvo i talentovanu decu opštine. Sramota na šta se troše pare građana, prostakluk i primitivizam SNS vladavine.
  • Temerinac

    21.08.2024 17:43
    Opera
    Vodu ne moramo imati.
    Kanalizaciju, takođe.
    Škole nam ni ne trebaju (radnici pred penzijom će na brzaka obučiti partijske doguznike i njihove puline).
    Al ne može bez kulture. Za operetu iz Kasidola i Medveđe mora biti novaca. Nebitno što je na njenih 2 sata pevanja otišao u nepovrat jedan kamion-cisterna za vodu sa svim dažbinama, preko potreban Temerincima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti