Sreda u Novom Sadu: Radovi na sve strane, moguća kiša, zabavne aktivnosti za decu

Ostavljamo za sobom ponedeljak i utorak i polako ulazimo u sredinu radne nedelje.
Sreda u Novom Sadu: Radovi na sve strane, moguća kiša, zabavne aktivnosti za decu
Foto: 021.rs
Sreda pred Novosađanima je, u odnosu na prethodnu, prijatnija, bar što se vremena tiče, jer temperatura ne bi trebalo da prelazi 31 stepen.
 
Nastavljaju se i brojni radovi širom grada, što može da doprinese stresu učesnika u saobraćaju.
 
U toku je Raspustilište, pa ima mnogo zabavnih dešavanja za klince, a naći će se ponešto i za odrasle.
 
Kao i obično, mi vam donosimo sve što vam je neophodno da znate o predstojećem danu. 
Vreme
 
Sreda će u mnogo čemu ličiti na utorak, pa i u vremenskoj prognozi. Meteorolozi predviđaju minimalnu dnevnu temperaturu od 20 stepeni Celzijusa, a maksimalnu od 31.
 
I za sredu su najavljeni mogući olujni pljuskovi sa grmljavinom, uz udare vetra od oko četrdesetak kilometara na čas.
 
Neka vas oblačno vreme ne zavara, indeks UV zračenja i dalje će biti visok (7).
 
Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Nervoza, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod svih osetlјivih osoba. Neophodna je dodatna opreznost u saobraćaju.
Trebalo bi da znate...
 
Delovi Novog Sada, Kisača i Sremske Kamenice u sredu neće imati struje.
 
NOVI SAD
 
DIP Livac, Fiting, kafilerija, gradska deponija, od 8.30 do 13 časova
 
Kralja Aleksandra 2-14, od 8 do 9 časova
 
KISAČ
 
Vojvođanska od Ondreja Marčoka do J. Kolara, E. Kardelja, M. Tepića i do Vojvode Tankosića, od 8.30 do 13.30 časova
 
SREMSKA KAMENICA
 
Rade Končara 28a-40, 27a-41, Slavka Rodića 2-38, 1-37, Vladimira Nazora 2-10, 16-26, 1-23, Moše Pijade 12-20, 11-19, Svetozara Miletića 2-26, 1-17, 21, policija, trafika, od 8.30 do 10 časova
 
Obratite pažnju i na radove i izmene režima saobraćaja:
 
- Režim saobraćaja izmenjen je u Stražilovskoj ulici zbog nastavka uređenja površine oko novoizgrađene zgrade suda. Dozvoljena brzina vozila je 30km/h i zabranjeno je skretanje desno iz Ulice Maksima Gorkog u Stražilovsku ulicu, a prema Bulevaru cara Lazara. Ova izmena će važiti do 25. avgusta.
 
- Zabranjen je saobraćaj u Janka Čmelika 72 zbog izgradnje vrelovodnog priključka. Za vreme trajanja radova, u zoni radova privremeno se obustavlja saobraćaj. Autobuske linije 3 i 13 biće izmeštene. Planirani rok za završetak radova je 18. septembar.
 
- Zbog radova u Ulici Oblačića Rada privremeno je zauzeta jedna saobraćajna traka u delu Ulice Dimitrija Milovanova, kod objekta u Ulici Oblačića Rada 14. Rok za završetak radova je 2. septembar.
 
- Zbog radova zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Stevana Hristića, od broja 9 do blokovske saobraćajnice na Futoškom putu, kao i u blokovskoj saobraćajnici kod objekta na Futoškom putu broj 18-18b. Ulica Stevana Dejanova iz smera Ulice Svetozara Ćorovića je "slepa" ulica. Planirani rok za završetak radova je 10. septembar. 
 
- Rekonstruišu se vrelovodni šahtovi na Bulevaru oslobođenja kod brojeva 78 i 93. Na biciklističkoj stazi i na parkingu kod Bulevara osobođenja između brojeva 78 i 93 izmenjen je režim saobraćaja. Planirani rok za završetak radova je 6. septembar. 
 
- Rekonstruiše se vrelovod u Ulici Pavla Papa kod broja 7, a za vreme radova zauzeti su parking i jedna saobraćajna traka uz navedeni objekat. Rok za završetak ovih radova je 26. avgust. 
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovodnog šahta, za vreme radova za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije zauzeta je krajnja desna saobraćajna traka ispred objekta broja 4 na Bulevaru Mihajla Pupina. Ova izmena će važiti do 18. septembra.
 
- Zbog izgradnje magistralnog vrelovoda i priključaka zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Ive Andrića. Radovi se izvode na prelasku Ulice Iva Andrića naspram objekta 7-9, u zoni raskrsnice sa Ulicom heroja Pinkija. Iz smera Ulice heroja Pinkija zabranjeno je desno skretanje u Ulicu Iva Andrića. Iz smera Ulice cara Dušana u Ulici Iva Andrića obavezno je skretanje desno u Ulicu heroja Pinkija. Iz smera Ulice narodnog fronta Ulica Iva Andrića je slepa, ali je omogućen ulazak i izlazak vozila na lokalnu saobraćajnicu kod objekta 9-11. Ova faza radova trajaće do 30. jula, a sve faze zajedno do 31. avgusta.
 
- Zbog nastavka rekonstrukcije vrelovoda u bloku Avijatičarske i Pančevačke ulice izmenjen je režim saobraćaja. Radovi se izvode u blokovskom delu Pančevačke ulice, od Ulice Vase Miskina do Ulice Nikole Mirkova, a oni podrazumevaju i rekonstrukciju vrelovodnih priključaka za objekte na Rumenačkom putu 17-19 i 27-29. Pančevačka ulica je otvorena za saobraćaj, a zabranjen je saobraćaj i ukinut parking u blokovskoj saobraćajnici u gorepomenutom delu Pančevačke ulice. Rok za završetak radova u ovoj fazi je 30. avgust.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovoda u bloku od Ulice Branimira Ćosića do Bulevara kralja Petra I 59, izmenjen je režim saobraćaja u fazama: U prvoj fazi, za vreme radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u delu Majevičke ulice, od raskrsnice sa Ulicom Branimira Ćosića do objekta u Ulici Majevička 2. U drugoj fazi radova u delu Ulice Branimira Ćosića, od Majevičke ulice, do raskrsnice sa Bulevarom kralja Petra I, biće obustavljen saobraćaj u desnoj kolovoznoj traci, te će se saobraćaj odvijati dvosmerno u levoj kolovoznoj traci. Planirani rok završetka radova po svim fazama je 3. septembar.
Gde ići?
 
U 10 časova u Radničkoj 20 (Novosadski dečiji kulturni centar) nastavlja se Raspustilište s programom:
 
10.00–11.15 DRVO Likovno-edukativno-umetnička radionica
 
10.00–11.15 OLIMPIJADICA Sportska radionica namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta
 
10.00–11.15 LEGO-DRUŽIONICA Radionica je namenjena deci svih uzrasta
 
10.00–11.15 KONSTRUKTORI 
 
11.30–12.30 SLOVOTRAZI Umetničko-edukativna radionica
 
11.30–12.30 SAVREMENI PLES 
 
11.30–12.30 MUZIČKO IGRALIŠTE 
 
11.30–12.30 MALIM KORACIMA KROZ FILM
 
11.30–12.30 PUT OKO SVETA
 
U Kreativnom distriktu u Kineskoj četvrti održaće se radionica oslikavanja svile. Početak je u 18h.
 
Muzički "Berti Bot" kviz održava se u Kaffa baru u Merkatoru sa početkom u 19.30h.
 
Anarho pank blek skrimo bend Tenue iz Španije na svojoj evropskoj turneji svira u Kulturnom centru LAB od 19.30h.
 
Povodom izložbe Blagoveštenski sabor Vlaha Bukovca u 20 sati održaće se predavanje Trgovina crkvenih utvari i "srpskih narodnih slika" Nikole Ivkovića u Novom Sadu. 
 
Bend The Bad Week svira u Lazinom Teletu sa početkom u 22h.
  • Duska

    21.08.2024 09:05
    Radovi
    U Janka Cmelika su radovi po resenju trebali poceti 19. 8 ali naravno da nisu.Nisu radili ni 19. ni 20. a verujem ni 21. Put kojim ide autobus broj 3 mogao je biti drugaciji: Milenka Grcica, Oblacica Rada, okretnica trojke, Janka Cmelika, Orlovica Pavla pa opet u Milenka Grcica. Davno je vec bilo takvo resenje.Ovo resenje je takvo da se osecamo kao u getu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti