Četvrtak pred Novosađanima: "Prijatna" temperatura i mnogo dešavanja

Četvrtak u Novom Sadu biće pretežno sunčan i, za trenutne uslove, prijatan.
Četvrtak pred Novosađanima: "Prijatna" temperatura i mnogo dešavanja
Foto: 021.rs
Biće mnogo zanimljivih dešavanja u gradu, kako za odrasle, tako i za najmlađe Novosađane.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim informacijama u gradu i šire. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Maksimalna dnevna temperatura u četvrtak u Novom Sadu biće "prijatnih" 31 stepen, dok će jutarnja biti oko 18. Biće pretežno sunčano vreme.
 
Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Kisača, Čortanovaca i Sremskih Karlovaca neće imati struje.
 
U Novom Sadu od 8 do 12 časova neće imati struju Partizanska 26a-60, Radoja Domanovića 57, Vlade Živanovića 2a, Partizanska 37 (As impex), Save Šumanovića, Plitvička 12-16, 9-21. Od 8.30 do 13h neće imati struju naselje Šangaj. Za ostala naselja pogledajte OVDE.
 
Novosadska toplana u četvrtak nastavlja radove na rekonstrukciji vrelovoda u bloku Avijatičarske i Pančevačke ulice, zbog čega će biti zabranjen saobraćaj. Detalje pročitajte OVDE.
 
Popravka kolovoza u ulici Josifa Marinkovića na Salajci počinje u četvrtak, zbog čega će biti izmenjen režim saobraćaja. Takođe se određuje i privremena obustava saobraćaja u ulici Berislava Berića, od Kisačke do Marka Kraljevića, zbog postavljanja usporivača brzine. Detaljnije OVDE.
 
Obratite pažnju i na radove i izmene:
 
- Zabranjen je saobraćaj u Janka Čmelika 72 zbog izgradnje vrelovodnog priključka. Za vreme trajanja radova, u zoni radova privremeno se obustavlja saobraćaj. Autobuske linije 3 i 13 biće izmeštene. Planirani rok za završetak radova je 18. septembar.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je u Stražilovskoj ulici zbog nastavka uređenja površine oko novoizgrađene zgrade suda. Dozvoljena brzina vozila je 30km/h i zabranjeno je skretanje desno iz Ulice Maksima Gorkog u Stražilovsku ulicu, a prema Bulevaru cara Lazara. Ova izmena će važiti do 25. avgusta.
 
- Zbog radova u Ulici Oblačića Rada privremeno je zauzeta jedna saobraćajna traka u delu Ulice Dimitrija Milovanova, kod objekta u Ulici Oblačića Rada 14. Rok za završetak radova je 2. septembar.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je uz Novosadski put na Adicama, u zoni raskrsnice sa Suvoborskom ulicom. U zoni raskrsnice privremeno su zatvorene pešačka i biciklistička staza i uvedena zabrana desnog skretanja sa Novosadskog puta u Suvoborsku ulicu, koja je "slepa" iz smera Ulice Marije Bursać.
 
- Zbog radova zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Stevana Hristića, od broja 9 do blokovske saobraćajnice na Futoškom putu, kao i u blokovskoj saobraćajnici kod objekta na Futoškom putu broj 18-18b. Ulica Stevana Dejanova iz smera Ulice Svetozara Ćorovića je "slepa" ulica. Planirani rok za završetak radova je 10. septembar. 
 
- Rekonstruišu se vrelovodni šahtovi na Bulevaru oslobođenja kod brojeva 78 i 93. Na biciklističkoj stazi i na parkingu kod Bulevara osobođenja između brojeva 78 i 93 izmenjen je režim saobraćaja. Planirani rok za završetak radova je 6. septembar. 
 
- Rekonstruiše se vrelovod u Ulici Pavla Papa kod broja 7, a za vreme radova zauzeti su parking i jedna saobraćajna traka uz navedeni objekat. Rok za završetak ovih radova je 26. avgust. 
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovodnog šahta, za vreme radova za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije zauzeta je krajnja desna saobraćajna traka ispred objekta broja 4 na Bulevaru Mihajla Pupina. Ova izmena će važiti do 18. septembra.
 
- Zbog izgradnje magistralnog vrelovoda i priključaka zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Ive Andrića. Radovi se izvode na prelasku Ulice Iva Andrića naspram objekta 7-9, u zoni raskrsnice sa Ulicom heroja Pinkija. Iz smera Ulice heroja Pinkija zabranjeno je desno skretanje u Ulicu Iva Andrića. Iz smera Ulice cara Dušana u Ulici Iva Andrića obavezno je skretanje desno u Ulicu heroja Pinkija. Iz smera Ulice narodnog fronta Ulica Iva Andrića je slepa, ali je omogućen ulazak i izlazak vozila na lokalnu saobraćajnicu kod objekta 9-11. Ova faza radova trajaće do 30. jula, a sve faze zajedno do 31. avgusta.
 
- Zbog nastavka rekonstrukcije vrelovoda u bloku Avijatičarske i Pančevačke ulice izmenjen je režim saobraćaja. Radovi se izvode u blokovskom delu Pančevačke ulice, od Ulice Vase Miskina do Ulice Nikole Mirkova, a oni podrazumevaju i rekonstrukciju vrelovodnih priključaka za objekte na Rumenačkom putu 17-19 i 27-29. Pančevačka ulica je otvorena za saobraćaj, a zabranjen je saobraćaj i ukinut parking u blokovskoj saobraćajnici u gorepomenutom delu Pančevačke ulice. Rok za završetak radova u ovoj fazi je 30. avgust.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovoda u bloku od Ulice Branimira Ćosića do Bulevara kralja Petra I 59, izmenjen je režim saobraćaja u fazama: U prvoj fazi, za vreme radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u delu Majevičke ulice, od raskrsnice sa Ulicom Branimira Ćosića do objekta u Ulici Majevička 2. U drugoj fazi radova u delu Ulice Branimira Ćosića, od Majevičke ulice, do raskrsnice sa Bulevarom kralja Petra I, biće obustavljen saobraćaj u desnoj kolovoznoj traci, te će se saobraćaj odvijati dvosmerno u levoj kolovoznoj traci. Planirani rok završetka radova po svim fazama je 3. septembar.
Gde ići?
 
Novo izdanje Language cluba održaće se u 20h u Radio kafeu.
 
U okviru 41. Raspustilišta u Radničkoj 20, i ovog četvrtka je organizovan program za najmlađe Novosađane.
 
10.00–11.15 MEDALJONI 
10.00–11.15 OLIMPIJADICA
10.00–12.30 LEGO-DRUŽIONICA 
10.00–11.15 AEROGAMI 
11.30–12.30 TAKTILNA ABECEDA
11.30–12.30 JOGA ZA DECU 
11.30–12.30 MUZIČKO IGRALIŠTE 
11.30–12.30 RASPISALIŠTE
 
Razgovor o razlozima i posledicama požara na deponijama širom Srbije "Bašta, pepeo" počeće u 18h u Omladinskom centru CK13.
 
Remi night počinje u 19 časova u Kulturnom centru LAB.
 
Projekcija filma "Pickpocket" (Džeparoš) počeće u 21h u Salonu u Radničkoj 27.
 
Filmsko veče "Odrastanje – olimpijska disciplina", u okviru Leta na Trgu galerija, počinje u 21h na trgu.
 
Novosadski cover band Butterfly nastupiće od 22h u Lazinom teletu.
  • albino

    22.08.2024 09:14
    Danas je cetvrtak sutra petak.

    Moja dva najomiljenija dana koja me ispunjavaju beskrajnom srecom.

    Ponosan sam i neizmerno radostan sto mi je sudbina odredila da zivim u ovom visoko razvijenom ekonomskom gigantu.

    Zato cu se potruditi da sto veselije provedem danasnji i sutrasnji dan.

    Nadam se da nikad necu napustiti granice ovog ekonomskog diva nad divovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti