Za nabavku opreme i sistema za navodnjavanje u Vojvodini dodeljeno 370 miliona dinara

Za nabavku opreme i sistema za navodnjavanje i poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka u Vojvodini dodeljeno 370 miliona dinara.
Pokrajinski sekretarijat organizovao je danas dodelu ugovora.
Potpisana su 294 ugovora sa poljoprivrednim gazdinstvima, a subvencionisana površina poljoprivrednog zemljišta na kojoj će biti postavljena oprema iznosi 3.000 hektara.
 
Ugovore je uručio pomoćnik resornog sekretara Petar Samolovac.
"U ovoj godini sufinansirana je nabavka 98 pumpi i agregata za navodnjavanje, 34 tifona, 12 sistema za navodnjavanje u tipu 'rendžer', 14 solarnih sistema za navodnjavanje i 210 sistema za navodnjavanje 'kap po kap'", izjavio je Samolovac, istakavši da je interesovanje poljoprivrednih gazdinstava za ulaganja u sisteme za navodnjavanje bilo značajno i ove godine.
 
On je rekao da će se ulaganja nastaviti kako bi se pomoglo poljoprivrednim proizvođačima da njihova proizvodnja bude likvidna u ovim uslovima.
 
"Posmatrajući tekuću, ali i prethodne tri agroekonomske godine, koje su bile sušne ili ekstremno sušne, navodnjavanje poljoprivrednih kultura je neminovnost naše poljoprivredne proizvodnje u budućnosti", kazao je Samolovac i istakao da je učešće poljoprivrednih gazdinstava 276,6 miliona dinara, čime ukupan iznos investicije u sisteme za navodnjavanje, zajedno sa učešćem Sekretarijata, iznosi 646,6 miliona dinara.
 
U poslednje četiri godine, Sekretarijat je opredelio ukupno 1,5 milijardi dinara za ulaganje u oblasti navodnjavanja.
  • xexexe

    23.08.2024 22:38
    KOJI PARADOKS
    A za fudbalski stadion milijardu eura.... Velika sramota za državu i vlast!
  • Limanka

    22.08.2024 21:02
    Jel to plasticno cvece ili se i za to baci svaki put 15.000dinara?
  • pajo patak

    22.08.2024 14:42
    @Mokrincanka
    simbolično ime; zelena i plodna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti