Konačno petak: Gde da idete, šta da izbegavate...

Dolazi i taj dan koji su mnogi s nestrpljenjem čekali - petak.
Konačno petak: Gde da idete, šta da izbegavate...
Foto: 021.rs
Za mnoge Novosađane ovaj dan označava kraj radne nedelje, opuštanje i planove za dobar provod, druženje i razonodu.
 
Visoke temperature će vas možda sprečiti da veći deo dana provedete na otvorenom, a u gradu je ponekad teže pronaći hlad nego parking.
 
Ipak, uvek možete da navratite do Štranda, Oficirca, Fruške gore... Osim toga, tu su i neki događaji u zatvorenom koji vam mogu biti zanimljivi.
 
Ako učestvujete u saobraćaju, sigurno će vas nervirati brojni radovi, pa se pripremite na vreme.
 
Mi vam donosimo vodič kroz sva isključenja, izmene režima saobraćaja i događaje.
Vreme
 
Temperature u petak počinju blago da rastu u odnosu na prethodna dana, pa nas tokom vikenda očekuje još toplije vreme.
 
Minimalna dnevna temperatura u petak u Novom Sadu biće 17 stepeni, a maksimalna će dostići čak 37 stepeni Celzijusa.
 
Dan će biti vedar i sunčan. Maksimalni indeks UV zračenja će biti 6, što može da bude nezdravo za osetljive ljude. Zbog visokog indeksa UV zračenja, savetuje se upotreba adekvatne zaštite.
 
Očekuje se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Opreznost i dalјe savetuje se osobama sa srčanim tegobama. Malaksalost i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. 
Trebalo bi da znate...
 
Delovi Novog Sada, Rumenke, Kisača, Sremske Kamenice i Kovilja u petak neće imati struje.
 
Između ostalih, bez struje će od 9 do 10 časova biti Somborska 1-11 i Bulevar patrijarha Pavla 123-125, kao i otorska 7-51, Janošikova 8, 10, 10a, od 9 do 11 časova.
 
U Kisaču će bez električne energije od 8.30 do 13.30 bitiJanka Čmelika i Omladinska 4-18, 7-15.
 
Spisak najavljenih isključenja čitajte OVDE.
 
Obratite pažnju i na radove i izmene:
 
- Zabranjen je saobraćaj u bloku Avijatičarske i Pančevačke ulice zbog rekonstrukcije vrelovoda. U ovoj fazi radovi će se izvoditi u Avijatičarskoj ulici, od Rumenačkog puta do Pančevačke ulice i u delu Pančevačke ulice od Ulice Vase Miskina do Avijatičarske, pa će u tim delovima biti zabranjen saobraćaj. Ova privremena izmena saobraćaja u zoni radova određena je prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve. Planirani rok za završetak radova po ovoj fazi je 20. septembar.
 
- Zabranjen je saobraćaj u Janka Čmelika 72 zbog izgradnje vrelovodnog priključka. Za vreme trajanja radova, u zoni radova privremeno se obustavlja saobraćaj. Autobuske linije 3 i 13 biće izmeštene. Planirani rok za završetak radova je 18. septembar.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je u Stražilovskoj ulici zbog nastavka uređenja površine oko novoizgrađene zgrade suda. Dozvoljena brzina vozila je 30km/h i zabranjeno je skretanje desno iz Ulice Maksima Gorkog u Stražilovsku ulicu, a prema Bulevaru cara Lazara. Ova izmena će važiti do 25. avgusta.
 
- Zbog radova u Ulici Oblačića Rada privremeno je zauzeta jedna saobraćajna traka u delu Ulice Dimitrija Milovanova, kod objekta u Ulici Oblačića Rada 14. Rok za završetak radova je 2. septembar.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je uz Novosadski put na Adicama, u zoni raskrsnice sa Suvoborskom ulicom. U zoni raskrsnice privremeno su zatvorene pešačka i biciklistička staza i uvedena zabrana desnog skretanja sa Novosadskog puta u Suvoborsku ulicu, koja je "slepa" iz smera Ulice Marije Bursać.
 
- Zbog radova zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Stevana Hristića, od broja 9 do blokovske saobraćajnice na Futoškom putu, kao i u blokovskoj saobraćajnici kod objekta na Futoškom putu broj 18-18b. Ulica Stevana Dejanova iz smera Ulice Svetozara Ćorovića je "slepa" ulica. Planirani rok za završetak radova je 10. septembar. 
 
- Rekonstruišu se vrelovodni šahtovi na Bulevaru oslobođenja kod brojeva 78 i 93. Na biciklističkoj stazi i na parkingu kod Bulevara osobođenja između brojeva 78 i 93 izmenjen je režim saobraćaja. Planirani rok za završetak radova je 6. septembar. 
 
- Rekonstruiše se vrelovod u Ulici Pavla Papa kod broja 7, a za vreme radova zauzeti su parking i jedna saobraćajna traka uz navedeni objekat. Rok za završetak ovih radova je 26. avgust. 
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovodnog šahta, za vreme radova za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije zauzeta je krajnja desna saobraćajna traka ispred objekta broja 4 na Bulevaru Mihajla Pupina. Ova izmena će važiti do 18. septembra.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovoda u bloku od Ulice Branimira Ćosića do Bulevara kralja Petra I 59, izmenjen je režim saobraćaja u fazama: U prvoj fazi, za vreme radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u delu Majevičke ulice, od raskrsnice sa Ulicom Branimira Ćosića do objekta u Ulici Majevička 2. U drugoj fazi radova u delu Ulice Branimira Ćosića, od Majevičke ulice, do raskrsnice sa Bulevarom kralja Petra I, biće obustavljen saobraćaj u desnoj kolovoznoj traci, te će se saobraćaj odvijati dvosmerno u levoj kolovoznoj traci. Planirani rok završetka radova po svim fazama je 3. septembar.
Gde ići?
 
U 10 časova u Radničkoj 20 (Novosadski dečiji kulturni centar) nastavlja se Raspustilište s programom:
 
10.00–11.15 - Umetničko-likovna radionica trodimenzionalnog slikanja
 
10.00–11.15 - Sportska radionica
 
10.00–11.15 - Lego družionica
 
10.00–11.15 - Edukativni "Escape room"
 
11.30–12.30 - Zabavna matematika
 
11.30–12.30 - Zaboravljene dečije igre
 
11.30–12.30 - Filmska radionica
 
11.30–12.30 - Filozofske igre
 
11.30–12.30 - Gospodari poezije
 
Predstavljanje knjige "Zauzimanje prostora: nove izvedbene umetničke prakse u Jugoslaviji" Jasmine Založnik održaće se u Savezu kolektivne umetničke prakse (SKCNS Fabrika) sa početkom u 17 časova.
 
Izložba "Svesno napuštanje realnosti: Sava Sekulić i Ilija Bosilj" sa pratećim programom i predavanjem održava se u Galeriji Matice srpske od 19h.
 
U Omladinskom centru CK13 održaće se benefit šou za "DIY festival Pank na Salašu". Početak je u 20h.
 
U Sremskim karlovcima se održava Film festival. Otvaranje je u petak, 23. avgusta, a trajaće do nedelje. Festival se održava u dvorištu muzeja Ilion. U petak u 20h je svečana ceremonija otvaranja, nakon čega sledi prikazivanje domaće igrane serije "SDNS" u režiji Tamare Kostrešević i Srđana Knera, kao i dugometražnog filma "Nedelja" reditelja Nemanje Ćeranića i Miloša Radunovića. 
 
Muzički program "Srbija do Tokija/Detelinara do Štranda" održava se u KC LAB od 21h.
 
Grupa Paris Swing Trio svira džez u lokalu Kafa & Kafa (Toplice Milana 2) od 21h.
 
"Lollipop Beach Party" održava se na Štrandu, sa početkom u 21h.
 
DJ Smuk pušta muziku od 21h.
 
Bend Spičles svira u Rebel pabu od 21.30h.
  • Milorad

    23.08.2024 01:08
    .
    Na mestu izgradnje fabrike kompanije Tesla u blizini Berlina posečeno je oko 500.000 stabala, a analiza satelitskih snimaka pokazuje da je tom prilikom iskrčeno 329 hektara šume.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti