Milovac: Prozor kuće koja je gorela se naslanja na ogradu groblja, porodica nije mogla da izađe

Načelnik uprave za vanredne situacije Stojan Milovac rekao je danas da je šestočlana porodica koja je stradala u požaru u novosadskom naselju Salajka bila onemogućena da se evakuiše zbog stanja kuće.
Milovac: Prozor kuće koja je gorela se naslanja na ogradu groblja, porodica nije mogla da izađe
Foto: 021.rs
"Radi se o jednoj specifičnoj situaciji, objekat nema priključenu električnu energiju nego su u pitanju produžni kablovi. Čvrst objekat gde je porodica i pronađena, gde postoji prozor koji se naslanja na ogradu Almaškog groblja, samim tim oni su bili onemogućeni da se evakuišu", kazao je Milovac novinarima na licu mesta.

Prema njegovim rečima, intervencija nije bila tog obima da može da se kaže da je to izuzetno velika intervencija gde je potrebno mnogo vatrogasaca i vozila.

"Apsolutno ćemo sve ispitati i utvrditi da li postoji prostor za nešto što nije u skladu sa našim procedurama rada, ali ja smatram da su naši vatrogasci i spasioci apsolutno ispravno postupili i brzo", rekao je Milovac.
 
On je dodao i da su vatrogasci posle dojave za minut već izašli iz vatrogasne brigade i stigli na mesto događaja, ali da razume i da su minuti kao sati kada su ljudi u nevolji.
 
U požaru koji je rano jutros izbio u Novom Sadu u naselju Salajka, stradalo je šest mladih osoba, od čega četvoro dece, a gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najavio je da će se zbog te tragedije proglasiti Dan žalosti.
  • bora

    24.08.2024 23:49
    @radovan 3
    Nije tacno.Ne moze svaka budala da radi sa strujom.Samo
    ovlascena i edukovana lica.
  • Dule

    24.08.2024 14:42
    @MileBukovac

    Pa ni veliki rit nije u gradu, koliko vidim tvoj cilj je da ih premeste iz tvog sela u neko drugo.
  • Radovan III

    24.08.2024 12:03
    Preventivne mere osiguranja objekta od požara preduzima vlasnik-korisnik.
    Ne može tamo neki štab za vanredne situacije da pregleda svaku kuću, stan, objekat.
    Nama kolektivno nedostaje ta bezbednosna svest već imamo čuvenu izreku: "neće valjda"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti