Odbačena prijava protiv Pavličića

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu Agencije za borbu protiv korupcije podnetu protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i još 12 članova Gradskog veća, izjavio je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu Agencije za borbu protiv korupcije podnetu protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i još 12 članova Gradskog veća, izjavio je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

 

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, Agencija za borbu protiv korupcije podnela je 25. januara krivičnu prijavu protiv Pavličića i njegovih saradnika Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje ju je zatim prosledilo nadležnom Višem tužilaštvu u Novom Sadu, rekao je Zorić. "Nakon provere svih navoda krivične prijave, Tužilaštvo je utvrdilo da u radnjama prijavljenih nema elemenata krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, niti bilo kog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti", kazao je Zorić.

U prijavi je bilo navedeno da se osnovano sumnja da su gradonačelnik i članovi veća, zloupotrebom službenog položaja, "naneli višemilionsku štetu" gradu i preduzeću ATP "Vojvodina". Pavličić je tada odbacio sve navode iz krivične prijave i pozvao Tužilaštvo da je što pre razmotri i da obavesti javnost šta se zapravo krije iza nje.

Podsećamo, ugovor između ATP "Vojvodina" i Grada potpisali su 2006. godine vlasnik Ilija Dević i tadašnja gradonačelnica Maja Gojković. Dević je sagradio novu autobusku stanicu pre pet godina i u gradnju uložio 30 miliona evra, ali na nju saobraćaj nikada nije premešten. On je tužio grad Novi Sad i kao naknadu štete traži 5 milijardi i 600 miliona dinara. Maja Gojković je ranije izjavila da je Grad u potpunosti ispunio svoje obaveze, te da ugovorom nije predviđeno zatvaranje sadašnje autobuske stanice, kako tvrdi Dević.

U medijima se spekulisalo da je 2006. Dević bio finansijer Srpske radikalne stranke, partije čija je potpredsednica u to vreme bila Gojkovićeva, i da je dogovor o izmeštanju stanice, odnosno zatvaranju postojeće i preusmeravanju autobusa na novu stanicu propao nakon što je došlo do sukoba među njima.

  • Guliver

    12.02.2012 13:05
    Toliko o nasem pravosudju,pricaju kako hoce u evropsku uniju a ne zna se ko je vise korumpiran. Sve se bojim da je to bilo regularno protiv korupcije,GDE IMA VATRE IMA I DIMA !!!
  • Pecikoza

    12.02.2012 08:07
    Kum nije dugme.
  • Saki

    10.02.2012 15:23
    Nista novo
    Drugaciji ishod nisam ni ocekivao. Oni su iznad zakona, njima ne moze niko nista, a ko uperi prstom u njih, odseku ga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".