Počela javna rasprava o Zakonu o energetici: Prezentacija u Novom Sadu 3. septembra

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici sprovodi se u periodu od 21. avgusta do 10. septembra, objavilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.
Počela javna rasprava o Zakonu o energetici: Prezentacija u Novom Sadu 3. septembra
Foto: 021.rs
Kako se navedeno u programu Javne rasprave o ovom nacrtu, prezentacija i konsultacije održaće se u Beogradu u Privrednoj komori Srbije (PKS) 2. septembra od 10 do 12.30 časova i u Novom Sadu u Regionalnoj privrednoj komori (RPK) Novi Sad 3. septembra od 10 do 12.30 časova.
Učesnici u javnoj raspravi mogu biti predstavnici državnih organa i organizacija, javnih službi, privrednih subjekata, stručne javnosti, poslovnih udruženja, kao i drugi zainteresovani učesnici.
Zainteresovani primedbe, predloge i sugestije na Nacrt ovog zakona dostavljaju poštom na adresu resornog ministarstva, Nemanjina 22-26, sa naznakom "Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici" ili putem elektronske pošte na mejl adresu energetika@mre.gov.rs.
 
Naglašava se i da će po okončanju javne rasprave ministarstvo analizirati sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona i isti objaviti na internet stranici Ministarstva rudarstva i energetike i na Portalu "eKonsultacije".
  • Milan

    25.08.2024 09:43
    Svasta
    Sta ga opet menjaju prosle godine je Zakon o energetici dva puta menjan?
  • Žiži

    25.08.2024 09:38
    Najveću potrošnju energije imamo sad tokom leta. Sve su toplija i klime sve više rade. Kroz razne partijske sisteme je pokušano “subvencionisanje” solarnih panela (sve parama EU). Da li može neko da se prizove pameti i da kaže hajde da se nešto uradi ispravno, a ne u interesu pojedinaca? Da ugradnja solarnih panela postane normalna stvar koju država podržava. Da nema silne papirologije, besmislenih taksi na izgenerisanu struju… Ja razumem da se kupovina struje radi kroz stranačke firme, razumem da oni tu pokupe debeo kajmak, ali pitanje je da li hoćemo stabilan sistem snabdevanja strujom ili hoćemo stabilan sistem stranackih profitera!
  • Gregor Markov

    24.08.2024 16:44
    Opatija
    Koja farsa. Odite na EBRD stranicu i upisite Tender i Serbia. Nacicete preko 300 projekata od kojih najmanje 200 u energetici. Zanimljiv podatak ce vam biti, da sve tendere zadnjih 30 godina dobijaju iskljucivo Njemacke firme jer su postavili glavni uslov za tender da firma mora da ima preko 300 zaposlenih i da ima prometa u zadnjih 10 godina preko 300 miliona Eura. I dobijamo uvek iste: ABB, Alstom, Fichtner, Siemens, Schneider itd. Upisite pod svakim od ovih imena u Google njihovo ime i dodajte rec : Corruption. Naci cete da su skoro svi osudjeni ili uhvaceni za korupciju i dalje rade. Kad je neka Srpska firma dobila bilo sta da radi na NASIM navodim velikim slovima projektima? Nesto sitno da radi da ali kao podizvodjac ovima. Ovi uzimaju po 12 miliardi Eura godisnje od Evrope i nas po raznim kreditima koje placamo mi gradjani sledecih 50 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti