Peticija da Novi Sad preuzme finansiranje privatnog obezbeđenja u školama

Građanski pokret Bravo pozvao je danas Grad Novi Sad da preuzme finansiranje privatnog obezbeđenja u školama.
Peticija da Novi Sad preuzme finansiranje privatnog obezbeđenja u školama
Foto: 021.rs
U pozivu se navodi da situacija u školama širom Srbije pokazuje da je neophodno osigurati bezbednost đaka, ali da se roditelji ne mogu oslanjati na sopstvene mogućnosti da finansiraju tu potrebu jer većina škola nema ni jednog radnika obezbeđenja, niti domara.
"Ako viši državni organi nisu u mogućnosti da obezbede sredstva za ove potrebe, smatramo da je dužnost Grada Novog Sada da preuzme odgovornost i iz budžeta izdvoji neophodna sredstva", dodaje se.
 
S ciljem da se pokrenu konkretne promene, GP Bravo će organizovati peticiju sa zahtevom da Novi Sad pokrije troškove rada obezbeđenja.
"Peticija će moći da se potpiše narednih dana u centru u Zmaj Jovinoj ulici od 18 do 20 časova. Pored toga, Građanski pokret Bravo zahteva od Grada Novog Sada da konačno ispuni obećanje dato pre više godina, kojim bi se obezbedili besplatni udžbenici za svu decu u Novom Sadu", stoji u saopštenju.
 
Dodaje se da su to obećanje ranije davali bivši gradonačelnik Miloš Vučević, sadašnji premijer Srbije, kao i Milan Đurić, aktuelni gradonačelnik, ali da ništa konkretno nije preduzeto po ovom pitanju.
 
"Pre nekoliko meseci predata je i peticija sa više od 16.000 potpisa da se obezbedi novac za udžbenike, ali gradska vlast to do dana današnjeg ignoriše", navodi se u saopštenju.
  • Vlada

    27.08.2024 14:54
    @jatzans
    Apsolutno imate pravo da promovisete i hvalite svoj rad a ja kao roditelj BI TREBALO DA IMAM pravo da za svoje dete izaberem udzbenike koji su ispunili sve zahteve ministarstva prosvete ove drzave i koji su odobreni za korisecenje kao jednaki pred zakonom a ne da mi se nesto namece od strane skole (da ne ulazim u to zbog cega).
  • Hm

    26.08.2024 14:49
    Hm
    Zasto da poreski obveznici placaju Skolska obezbedjenja? Treba roditelji koji imaju decu u Skolama da placaju i prestankom skolovanja prestaje i placanje. Ovo ne podrzava…pored tolikoh nameta reketa i haraca jos I ovo…previse je zaista!
  • Natalija

    26.08.2024 08:47
    Ta privatna obezbedjenja svakako su na gradskoj kasi kada treba da se tuku ljudi koji protestvuju. Tako da bi ih mogli i za posao u skolama oni platiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti