Za prečistače i fabrike vode 3,9 milijardi dinara u pet opština u Vojvodini

U pet opština na teritoriji Vojvodine realizuju se projekti na rekonstrukciji postojećih postrojenja za snabdevanje vodom i tretman otpadnih voda, kao i na izgradnji kompletno novih instalacija.
Za prečistače i fabrike vode 3,9 milijardi dinara u pet opština u Vojvodini
Foto: 021.rs
Radove finansira Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, sa ukupno 3,9 milijardi dinara, a projekti se realizuju na teritoriji opština Ada, Beočin, Odžaci, Temerin i Irig.
 
U toku su radovi na izgradnji fabrike vode - crpne stanice sa ugradnjom uređaja za kondicioniranje pijaće vode za naselja Ada i Mol.
Realizuje se i projekat na rekonstrukciji i dogradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode za vodosnabdevanje Beočina i okolnih naselja sa izradom, opremanjem i povezivanjem bunara.
U Vrdniku su u toku radovi na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda.
 
Iz pokrajinskog budžeta finansira se dogradnja i rekonstrukcija postrojenja za pripremu vode za piće, kao i izgradnja postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta Staro Đurđevo u opštini Temerin.
  • Gradjanin

    28.08.2024 21:04
    Pitanje
    Koliko od toga ce maznuti za sebe stranke na vlasti?
    Bije ih glas da se debelo ugradjuju u svaki posao.
  • Лаки Лучијано

    27.08.2024 08:44
    Зрењанин и вода
    Пошто нисмо на списку покрајине Војводине за капитална улагања у пречистаче здраве и пијаће воде да ли смо ми у Зрењанину на буџету републике Србије за пијаћу воду !!! Колико је познато да је бивша премијерка Ана Брнабић то изјавила да ће Зрењанин добити најбољу воду у Србији и то за свега највише три године !!! Или је то намерно слагала да се не би повели са својим људима који су учествовали у Србији против рударења литијума !!???
  • Pančevac

    26.08.2024 19:31
    Ako ulažete kao u Zrenjaninu,onda nemojte molim vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti