Novi Sad u sredu dobija gradonačelnika, Đurić ide u novi mandat

Skupština grada Novog Sada će gotovo tri meseca nakon lokalnih izbora, u sredu, 28. avgusta, održati sednicu na kojoj će se birati gradonačelnik.
Novi Sad u sredu dobija gradonačelnika, Đurić ide u novi mandat
Foto: 021.rs
Vladajuća Srpska napredna stranka ni dan pred zvaničan izbor gradonačelnika ne želi da zvanično saopšti ko će biti njihov kandidat. 
 
Naprednjaci su o kandidatu ćutali i tokom izborne kampanje, ali i nakon što su se završili izbori i nakon što je bilo jasno da će oni biti ti koji će odlučivati o gradonačelniku.
Nezvanično, aktuelni gradonačelnik Milan Đurić ostaće na toj funkciji i u narednom mandatu. 
 
U skupštinskoj sali sede i doktori Vesna Turkulov i Dragan Stajić, koji su bili značajni ljudi tokom kampanje vladajuće stranke. 
Osim njih, u lokalnom parlamentu, zasad, nalaze se i istaknuti naprednjaci poput Žarka Mićina, šefa kabineta premijera Miloša Vučevića, ali i Biljana Pantić Pilja, Vučevićeva saradnica još iz advokatske kancelarije njegovog oca.
 
Teoretski, svako od njih bi mogao da bude predložen za gradonačelnika, ali šanse za takav scenario su gotovo nepostojeće. 
 
U skupštinskom materijalu nema predloga za kandidata, a odbornici imaju dostavljeno samo nekoliko kadrovskih rešenja usled ostavki pojedinih naprednjaka u odborima jer su izabrani za odbornike ili druge funkcije. 
 
Ko god bude kandidat za gradonačelnika, izvesno je da će doći do izmena u Gradskom veću, jer već sada je poznato da neki članovi neće ostati na svojim pozicijama.
 
Tako je Igor Crnobarac, koji je do sada bio zamenik gradonačelnika, postavljen za zamenika predsednika odborničke grupe u Skupštini grada, a dosadašnja članica veća za obrazovanje Dina Vučinić postala je predsednica Skupštine grada.
SNS sa koalicionim partnerima ima 45 mandata i izbor gradonačelnika nije upitan. Međutim, za očekivati je da će sednica trajati duže, jer će opozicija, koja ima 33 odbornika, iskoristiti vreme za govornicom da kritikuje dosadašnji angažman Milana Đurića, ali i da pomenu aktuelne teme u Novom Sadu i Srbiji. 
 
Podsetimo, zasad nema ni informacija da li bi se tema pijaće vode mogla naći na dnevnom redu sednice na kojoj će se birati gradonačelnik. Opozicione grupe u lokalnom parlamentu zatražile su vanredno zasedanje odbornika zbog pronađenih nematoda u vodovodu.
  • Duga

    27.08.2024 21:17
    Nadala sam se da ce doktorka biti gradonacelnik
    Zena elokventna pristojna
    I da malo SNS da sansu zenama...pocinjemo da verujemo da su price istina ovo oko sve samo muskarci
  • Novosađanin

    27.08.2024 17:47
    Pravi izbor
    Galens zbog dobro obavljenog zadatka za rušenje Elektroporcelana nagrađuje ponovim imenovanje za Gradonačelnika. Pravi izbor, nema šta
  • Marius

    27.08.2024 17:45
    Biram najbolje
    Nova koalicija "Milan i Nema Tode" nastavlja sa svojom uspesnom politikom sirenja svojih predstavnickih grupa.
    Upornim delanjem, uspeli su da udju u svaku kucu, u svaki stan, sto je do sada nezabelezen uspeh.
    Srecno u novim zajednickim uspesima zeli vam vas koalicioni partner "Arsen i mangani" iz Zrenjanina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti