Pogledajte koliko će poskupeti Soko od 1. septembra: Za kupovinu karte u vozu dodatnih 500 dinara

Od 1. septembra važiće novi cenovnik prevoza putnika u unutrašnjem železničkom saobraćaju, a uvode se i novine u načinu naplate. Voz Soko koji saobraća između Novog Sada i Beograda će poskupeti.
Pogledajte koliko će poskupeti Soko od 1. septembra: Za kupovinu karte u vozu dodatnih 500 dinara
Foto: 021.rs
Srbijavoz je saopštio da će od 1. septembra ove godine putnici koji budu kupovali karte preko mobilne aplikacije moći da ostvare popust od 10 odsto, umesto dosadašnjih pet odsto. Dodaju i da se uvodi fiksna naknada za kupovinu karata u vozu koja će iznositi dodatnih 500 dinara.
 
Karta za "Soko" na relaciji Beograd-Novi Sad koštaće 661 dinar ako se kupi onlajn (poskupeće 90 dinara), odnosno 734 dinara ako se kupi na blagajni ili kartomatu (skuplje 161 dinar).
 
Na povratne karte u oba slučaja važiće popust od 20 odsto. Dakle, povratna karta za voz Soko će biti 1.100 dinara ako se kupi onlajn ili 1.222 dinara na blagajni ili kartomatu.
Kako se navodi, naknada za kupovinu karata u vozu uvodi se u cilju efikasnijeg upravljanja kapacitetima i obezbeđivanja maksimalnog komfora za putnike.
 
Srbijavoz je pozvao putnike da karte obezbede pre ulaska u voz, kako ne bi snosili dodatne troškove za izdavanje karte tokom vožnje.
Svi putnici koji su karte kupili preko mobilne aplikacije već od ovog meseca dobijaju "puš notifikacije" sa obaveštenjima o eventualnim odstupanjima od planiranog reda vožnje u polasku, kao i tokom vožnje.
 
Do kraja avgusta putnici će moći da koriste i 23 nova kartomata koji će raditi 24 časa na stanicama širom Srbije, a još 35 kartomata biće instalirano do kraja godine, navodi se u saopštenju.
 
Kompletan cenovnik ostalih vozova možete pogledati OVDE.
 
  • Mala

    01.09.2024 11:27
    Soko
    Sve bi to bilo ok da Soko ne kasni svaki dan, a karte su poskupele!
  • Nana

    30.08.2024 14:38
    @@Sasa
    Pa ako su karte rasprodate onda ćeš lepo sačekati regio ili sledeći Soko. Meni se to desilo, loš tajming, sačekala i to je to. Imala sam opciju da odem busom ali nisam htela, sačekala sledeći koji je bio regio i za za razliku od Sokola kojim sam došla i gde nije radila klima, ovaj je bio odličan. Eto.
  • Šomi

    29.08.2024 12:36
    I dalje se nećemo gledati....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti