SSP o GSP-u: Naprednjaci se više ni ne trude da sakriju čerupanje budžeta

Gradski odbor Stranke slobode i pravde reagovao je na otkriće Državne revizorske institucije o poslovanju JGSP "Novi Sad".
SSP o GSP-u: Naprednjaci se više ni ne trude da sakriju čerupanje budžeta
Foto: 021.rs
Reakcija predsednika Gradskog odbora SSP-a Vladimira Vrsajkova dolazi nakon što je portal 021.rs objavio izveštaj Državne revizorske institucije (DRI).
Kako navodi, činjenica da je JGSP "Novi Sad" plaćao konsultantske usluge iako već ima zaposlene u ovu svrhu, "najbolje  pokazuje da se naprednjačka vlast više ni ne trudi da sakrije ceđenje novosadskog budžeta".
To nisu jedine nepravilnosti u poslovanju ovog preduzeća, podseća on. DRI je otkrila da je direktor preduzeća Ivan Radojičić prošle i pretprošle godine sklapao ugovore "teške" od maksimalno 999.000 dinara, odnosno tačno do praga na koji se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje. Pored toga, bilo je i na desetine konkursa javne nabavke na koje se javilo samo jedno preduzeće.
 
"Sve to ukazuje na korupciju i razrađenu šemu izvlačenja novca, pa se postavlja pitanje šta rukovodstvo JGSP-a ima da kaže u svoju odbranu. Kako Radojičić građanima objašnjava benefite svih tih debelo plaćenih usluga? Hoće li Novosađani imati efikasniji i jeftiniji prevoz? Da li će na svim linijama saobraćati klimatizovana vozila? Hoće li putnici uskoro moći da kupe kartu SMS-om i voze se tokom 90 minuta kao svuda u Evropi? Na kraju, pitanje je i kako će institucije reagovati na sve ove njegove marifetluke. Da li će ga pozvati na odgovornost ili će biti nagrađen novom funkcijom", pita Vrsajkov.
  • Ćomi

    28.08.2024 10:56
    Parodija
    Najveći vic je da neko poput Radojičića bude na čelu nekog preduzeća. Ko ga poznaje još od ranije zna o čemu pišem.
  • Ne

    28.08.2024 08:17
    Da
    Sve javne komunalne firme privatizovati.
  • /

    27.08.2024 21:03
    /
    tako je na kraju bilo i sa milosevicevima i sa demokratama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti