Betaniji donirano deset klima uređaja: Da mame i bebe lakše podnesu vrućine

Novosadsko porodilište Betanija dobilo je donaciju u vidu 10 inverter klima uređaja, koje im je poklonila kompanija Continental Automotive Serbia.
Klima uređaji su postavljeni na odeljenja i prostorne jedinice u kojima su najpotrebniji, odeljenje neonatologije, sobe u kojima se nalaze porodilje, odeljenje intenzivne nege, zatim patologije trudnoće gde se nalaze trudnice na održavanju rizičnih trudnoća.
 
Vrednost donacije je oko 700.000 dinara.
Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Đorđe Ilić ističe važnost ove donacije, kako bi mame i bebe lakše podnele visoke temperature. Napominje da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi godišnje obavi oko 6.500 porođaja, 4.000 različitih vrsta operacija i realizuje oko 300 postupaka vantelesne oplodnje.
 
"Ovde se na godišnjem nivou hospitalizuje oko 12.000 pacijentkinja i uradi oko 20.000 ambulantnih specijalističkih i subspecijalističkih pregleda. Samo u toku jučerašnjeg dana ovde je rođeno 27 beba, od toga 16 devojčica i 11 dečaka, od toga jedne trojke i jedni blizanci. Imajući sve to u vidu, ova donacija nam mnogo znači, a pogotovo sada, da mame i njihove bebe koje su došle i dolaze na svet ovih dana lakše podnesu ove temperature", rekao je Ilić.
Generalni direktor kompanije Continental Automotive Serbia Saša Ćoringa dodaje da se nada da će njihov poklon olakšati funkcionisanje porodilišta.
 
"Ova donacija je deo naše strateške opredeljenosti da kao društveno odgovorna kompanija iz Novog Sada, pomognemo koliko možemo daljem unapređenju uslova u zdravstvenim ustanovama u ovom gradu a pre svega u onim u kojima dolaze na svet naši najmlađi sugrađani", napomenuo je on.
 
 
  • Branka

    29.08.2024 08:15
    Bitni su stadioni
  • Смиља

    29.08.2024 08:09
    Betaniji zaista fale klima uredjaji,,..samo da ih sada ne uzmu doktori kod sebe!
  • Klik

    28.08.2024 19:54
    Ovako rano, cak tri dana pre septembra. Kakav trud i briga o porodiljama. Sad kad zapece od septembra do januara, ima da se porodilje baskare, ojsaaaaa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti