Danas počinje Festival uličnih svirača: Povorka iz centra grada i bogat program

Ovogodišnji 24. Festival uličnih svirača – Gradić fest biće otvoren večeras u Novom Sadu tradicionalnom povorkom iz centra grada.
Danas počinje Festival uličnih svirača: Povorka iz centra grada i bogat program
Foto: 021.rs
Paradu će predvoditi francuski teatar Planete Vapeur performansom Microcosmos, saopštili su organizatori.
Festival pošinje u 19.30, a povorka kreće iz centra grada.
 
Teatar Planete Vapeur će paradu predvoditi od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina.
U Beogradskoj ulici će tokom prve večeri festivala nastupiti japanski multiinstrumentalista i ulični perfomer EPPAI, nakon čega će nastupiti čileanski sastav La Tromba.
 
U Štrosmajerovoj ulici će sa svojim DJ setom nastupiti Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković, glumci kultne serije "Državni posao".
 
Na trgu prote Mihaldžića biće izvedena monodrama "Mrzim pozorište" dramaturškinje Minje Bogavac, dok će ljubitelji i ljubiteljke džeza slušati Organic trio, koji predvodi poznati slovenački džezer Jure Pukl.
 
Tokom naredna dva dana, domaće i regionalne umetnike predvodiće beogradski muzičar Džipsii, Iva Zhiva i hrvatski izvođač IDEM.
 
Kompetan program pogledajte OVDE.
 
Za potrebe povorke, danas će biti zabranjen saobraćaj na Bulevaru Mihajla Pupina, od Ulice Žarka Zrenjanina do puta za Tvrđavu od 16 do 21 čas. 
 
Festival će dovesti i do drugih izmena u saobraćaju, a detalje saznajte na OVOM linku.
  • Pogodi ko je

    29.08.2024 12:42
    Vratita u centar. Nece sirotim kafedjijama opasti promet.
  • Dežurno gunđalo

    29.08.2024 12:29
    festival uličnih smarača
    Mislim da je krajnje vreme da se mi koji živimo sa sremske strane udružimo, napravimo protest i peticiju sa zahtevom da gradska vlast prestane da nas maltretira i ometa naš svakodnevni život tako što nam organizujući raznorazne manifestacije blokiraju pristup gradu. Svi mi koji živimo sa sremske strane smo, bukvalno, postli taoci kulturnog života Novog Sada, i sa time se mora prestati. Ne bi bio problem da je gradić zbog tih manifestacija zatvoren jednom ili dvaput godišnje, ali to se sada već dešava dvaput mesečno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti