Zabranjeno korišćenje dronova iznad Novog Sada i Beograda

Iznad Beograda i Novog Sada do 31. avgusta, u šest časova, zabranjen je let dronova.
Zabranjeno korišćenje dronova iznad Novog Sada i Beograda
Foto: Pixabay
Informaciju o zoni zabrane leta dao je Direktorat civilnog vazduhoplovstva.
U obaveštenju se navodi da je u periodu od ponoći u četvrtak, 29. avgusta, do subote, u šest časova ujutru, zabranjeno letenje bespilotnim vazduhoplovima na teritoriji Grada Beograda i Grada Novog Sada.
Direktorat u obaveštenju korisnicima dronova, kao i ostalih vazduhoplova, dodaje da su u obavezi da se sa detaljima odluke upoznaju preko NOTAM-a, poruke u međunarodnom sistemu informisanja o vazduhoplovstvu, o tačnim koordinatama zone zabrane leta.
 
Zabrana korišćenja dronova iznad Novog Sada do sada nije bila aktivirana, a dolazi u trenutku kada u vojvođansku prestonicu dolazi francuski predsednik Emanuel Makron. 
 
Dodajmo i da, mada o tome nema posebnog obaveštenja u NOTAM-u, postoje i druge izmene u zonama kretanja vazduhoplova, uglavnom oko Aerodroma Nikola Tesla u naredna 24 sata, zbog kako se navodi "državnog događaja", što jasno ukazuje na pripreme za posetu francuskog predsednika.
  • Corava baba

    30.08.2024 12:35
    Ma …
    @ex chapman
    Za dron do 250g ne treba licenca. Malo nauči nešto pre nego što postuješ.
  • S56

    30.08.2024 07:05
    Šta vam je?
    Ne otimajte masnom hleb iz ruku.
  • Neko iz mase

    29.08.2024 21:55
    Nemojte se igrati da dronom inače će da mu fali 2 min sa snimka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti