Rok za završetak "Kamenice 3" ponovo pomeren, sada za kraj oktobra

Izgradnja "Kamenice 3", u okviru kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici, ponovo je produžena i to do 30. oktobra, saznaje 021.rs.
Rok za završetak "Kamenice 3" ponovo pomeren, sada za kraj oktobra
Foto: 021.rs
Na ovaj način, radovi na izgradnji ovog zdravstvenog objekta produženi su za skoro godinu i po dana od prvobitnog roka.
Kako je 021.rs saznao, u novom aneksu ugovora koji je potpisan 28. avgusta, izvođač radova je 14. avgusta zatražio dodatna dva meseca da završi posao koji je trebalo da bude gotov do 25. avgusta.
Zanimljivo je da su u zahtevu za produženje roka izvođači naveli skoro iste razloge kao i kada je pre nekoliko meseci rok sa 25. maja produžen do avgusta. 
 
U obrazloženju se navodi da nepredviđeni radovi, po zahtevu od 7. novembra prošle godine, još nisu ugovoreni i moli se da se što pre pristupi njihovom ugovaranju, s obzirom na to da će i nakon njihovog ugovaranja biti potrebno izvesno vreme za izvođenje.
 
"Ugovaranje nepredviđenih radova je neophodno kako bi se nastavilo sa izvođenjem radova koji su do sada ugovoreni, s obzirom na to da su međusobno povezani", stoji u aneksu ugovora.
 
Takođe, ovo ugovaranje nepredviđenih radova trebalo bi uskoro da usledi, jer je prilikom rebalansa budžeta Vojvodine, koji je u četvrtak usvojila i Skupština pokrajine, predviđeno dodatno izdvajanje od gotovo 100 miliona dinara.
Podsetimo, ovo nije prvo produženje rokova. Prethodno je dozvoljeno pomeranje roka za šest meseci prema aneksu iz novembra prošle godine, a u maju za još tri meseca.
 
Nakon što je potpisan ugovor na osnovu tendera iz 2021. godine, najavljeno je da će "Kamenica 3", kao četvorospratni objekat koji se gradi rekonstrukcijom i dogradnjom nekadašnjeg objekta Centra za imidžing i dijagnostiku, biti završen polovinom 2023. godine.
 
Radove na drugoj fazi "Kamenice 3" izvode "GAT", "Tehnoinženjering" i "Technosector".
 
Vrednost ovog posla do sada je porasla sa 2,3 milijarde dinara na 2,45 milijardi, a očekuje se dodatno izdvajanje zbog najavljenih nepredviđenih radova.
 
Osim poskupljenja, sama prvobitna cena posla je znatno veća od planirane, jer je prvobitno procenjeno da će projekat koštati 1,5 milijardi dinara.
 
Ukupna vrednost "Kamenice 3" do sada je dostigla 3,4 milijarde dinara, što je za oko milijardu dinara više od sume za koju se Vlada Vojvodine zadužila 2020. godine.
 
Osim toga, za opremanje objekta biće izdvojeno još 1,9 milijardi dinara.
  • Ccccc

    01.09.2024 09:01
    Zgrade klinika za urologiju, očnu i orl su rasturili maksimalno. Više od tri meseca, ništa na njima ne rade. Kad padne kiša, sve će otići do đavola....
  • Pićuka

    30.08.2024 11:37
    Ugovaranje ne predviđenih radova je osnov svakog državnog tendera. Daj neku ponudu a posle ćemo se sve dogovoriti. A čiji tajkun radi na Kamenici? Gat, šuplja firma koja je prosperirala na državnim projektima uz obavezno produženje rokova i dodatnim radovima. Rekonstrukcija PIO fonda je bila kao Skadar na Bojani. Još da nabavimo doktore i da nas Bog vidi. Ali ne na groblju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.