Novosadski SSP Makronu: Posetite obavezno i Kać

Iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde poručuju da je poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona obradovala mnoge Novosađane. Međutim...
Novosadski SSP Makronu: Posetite obavezno i Kać
Foto: 021.rs

"Ne zato što će vlast hitno zakrpiti deo rupa i našminkati centar grada, mada i to nije loše, već zato što bi Vaša poseta trebalo da bude simbolična manifestacija činjenice da je Novi Sad u evropskoj porodici uređenih gradova. Da li je to stvarno tako? Da li su umetnička dela i forum o novim tehnologijama dovoljni?", poručuje predsednik GO SSP Vladimir Vrsajkov.

Kako dodaje, već na ulazu u grad Makron može da vidi i oseti kako se rešava problem čvrstog otpada, a na Dunavu, blizu centra grada, možete videti i osetiti kako se rešava problem otpadnih voda. 
 
"Dok se po ekstremnoj vrućini vozite zakrčenim ulicama našeg grada u potrazi za parkom po francuskim merilima, videćete i najskuplji kružni tok u Evropi, skuplji i od onog ogromnog oko Trijumfalne kapije u Parizu. Kada vidite naš urbanistički haos, pomislićete da vredi dovesti francuske stručnjake da to sačuvaju za istoriju", dodaje Vrsajkov. 
On moli Makrona da ne shvata lično što ima malo osmeha na licima Novosađana, jer se "oni odavno već ne smeju". 
 
"Posetite obavezno i Kać. Teško je drugde u Evropi pronaći mesto gde u sred dana, bez ikakvih posledica, šutiraju lekare, opozicionare dok dele flajere opozicione stranke", poručuje Makron.
 
Da sve to vidi, Vrsajkov veruje da Makron ne bi pomislio da je "Novom Sadu mesto u porodici uređenih gradova Evrope". 
 
"Ali, varate se. Samo je potrebno da Vašeg domaćina ohrabrite da omogući demokratske standarde odlučivanja oko pitanja kopanja litijuma i upotrebe nuklearne energije i hitno primeni sve preporuke ODIHR-a za fer i poštene izbore. Građani Novog Sada bi nakon toga vrlo brzo pokazali uređeno, nasmejano i evropsko lice našeg grada. Naravno da Vam je interes Francuske na prvom mestu, ali ne zaboravite da stara mudrost koja govori da je čovek bogat i srećan koliko su i ljudi oko njega, važi i za države i narode. Nadam se da ćete nam uskoro doći ponovo, u slobodan i evropski Novi Sad", zaključuje Vrsajkov. 
  • Panta

    31.08.2024 15:32
    Nije da je tekst loš ni da je
    Deluje da je tekst napisan i upućen Makronu. Jeste ali generalno i jesu činjenica, koju će možda neko iz njegove pratnje prostudirati. I proveriti. Jer, evropska zajednica funkcioniše tako da se svi članovi moraju vladati po propisima.
  • Kao i uvek

    31.08.2024 12:45
    Šarena laža za gosta
    Nadamo se da je, videvši požar na deponiji i izlivanje kanalizacije na keju, predložio da i Srbija počne bar da odvaja otpad već u kućama i stanovima. Sramota je da Grad Novi Sad nije omogućio (to znači doneo zakon, odredio lokacije i opremio ta mesta za odlaganje različitih vrsta otpada, postavio adekvatne kontejnere kod stambenih zgrada i kuća, izašao u medije sa obaveštenjima, uveo obavezu za građane da prethodno datim uputstvima i početnim periodom bez kazni, organizovao odvoz,...) građanima odvajanje otpada i da više nema to brdo deponiju koja danima gori u samom gradu i truje građane.
    Pomisliće Makron da je u Novom Sadu sve čisto i ušminkani i da sjaj Matice Srpske vlada celim gradom. Ne bi verovao da se staklo, metal, papir i komunalni otpad bacaju u isti kontejner i da naselja na par kilometara od centra nemaju vodovod i kanalizaciju ni asfaltirane ulice ako u njima ne živi kakav političar ili bitan direktor.
  • Zoran

    30.08.2024 16:49
    Deponija
    Deponija gori zbog organskog otpada koji na nesanitarnim deponijama (smetlistima) generise metan, samo pogledajte strukturu svog komunalnog otpada pa cete videti koliko je tu organskih materija. Da se to izdvaja posebno, sto nije slucaj, mogla bi se u bioelektranama dobiti struja i toplotna energija, a u nekim opcijama umesto toga gas u kolicinama da bi mogao da se potpuno eliminise uvoz. Dakle, 2 muve jednim udarcem, energija i smanjenje otpada koji pravi probleme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.