Makron: Impresivna poseta Galeriji Matice srpske

Predsednik Francuske Emanuel Makron je posle posete Galeriji Matice srpske u Novom Sadu izjavio da je znao da su duboke veze Francuske i Srbije u umetnosti, a da je zadovoljstvo to i videti.
Makron: Impresivna poseta Galeriji Matice srpske
Foto: 021.rs

"Obavezao sam se da ću sa predsednikom Vučićem posetiti Novi Sad i, kao što sam rekao timu i upravnici Galerije, jedino mi je žao što nisam mogao ostati duže. Impresivno je videti sva ta umetnička dela i videti kako nacija razmišlja i kako se ostvaruje kroz umetnost", kazao je Makron novinarima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je svog francuskog kolegu dočekao pred Galerijom u kojoj je nova postavka izložbe umetnosti Srbije od 18. do 20. veka kroz koju je goste provela upravnica Galerije Tijana Palkovljević Bugarski.

Vučić i Makron su potom otišli na Forum o mladima i veštačkoj inteligenciji u kompaniji InGrid Šnajder Elektrik DSM.

  • Zovem se Stevo

    02.09.2024 11:26
    INAČE
    Za razliku od NS u BG, Makrona bi dočekao Simo Spasić.
  • miki

    30.08.2024 13:26
    ista go..a
    Ordinarni folirant i pajac velikih nevidljivih tipova iz senke...kao i ovaj naš nesrećnik koji prednjači i laganju i foliranju naravno.
  • Maks

    30.08.2024 13:15
    Kamo srece…
    da nam cela zemlja izgleda kao Galerija Matice srpske!Sigurno se nismo postideli…Nisu ga u Bgd vodili na Pink na intervju sa najmudrijim i najreprezentativnijim predstavnicima Srbije?Ako tamo nije bio, kao da nije ni dolazio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.