Danas poslednji radni dan za 102 radnika RTV-a, prihvatili socijalni program

Radio-televiziju Vojvodine (RTV) napustila su 102 novinara, urednika i medijska radnika koji su prihvatili socijalni program.
Danas poslednji radni dan za 102 radnika RTV-a, prihvatili socijalni program
Foto: 021.rs
Socijalni program je, kako za Udruženje novinara Srbije (UNS) kaže direktor RTV-a Goran Karadžić, realizovan u saradnji sa Ministarstvom finansija, koje je obezbedilo 350 miliona dinara. 
 
Neki urednici, novinari, realizatori, snimatelji i ton majstori otišli su u penziju, neki od njih čekaju ispunjenje uslova za to, a deo novinara i medijskih radnika je u potrazi za novim poslom.
Karadžić za UNS kaže da tehnološki napredak, nova zgrada RTV-a i oprema zahtevaju i nove standarde kada je u pitanju broj zaposlenih.
 
"Morali smo da postupimo najracionalnije kada su u pitanju kadrovske promene i obavljanje posla", dodao je on.
Ipak, za neke poslove, moraće, kaže, da zaposle i nove ljude.
 
"Imamo dva orkestra – narodni i zabavni. Otišli su bubnjar i dvoje violinista, a orkestar ne može da funkcioniše bez ovih članova. Ipak, biće i mesta koja nećemo morati da popunjavamo, već ćemo boljom organizacijom i raspodelom posla probati da nadomestimo odlazak koleginica i kolega. Da ne bude otišlo je 100 kolega, a primili smo 100 kolega. Smisao svega je da se racionalizuje naše poslovanje – da više radimo i da probamo da dođemo do istih rezultata, ali sa manjim brojem ljudi", dodao je Karadžić.
 
Kaže da sva sredstva nisu utrošena i narednih dana biće novi krug prijave za socijalni program.
 
U prvom krugu svi zainteresovani imali su rok od 30 dana da se prijave, a, kako su sada svi upoznati sa uslovima, taj rok će biti 10 do 15 dana. Karadžić kaže da će se, prema podacima iz finansijske službe, za socijalni program prijaviti još petnaestak novinara i medijskih radnika

Teme

RTV
  • Deda

    02.09.2024 11:57
    TV SNS
    Zar TV sNS još postoji?
  • Voja

    02.09.2024 08:01
    RTS
    Važno je da RTS u BG ne postupa racionalno i podiže broj zaposlenih.
  • Pera

    01.09.2024 17:58
    Vojvodina je Vojvodina i nije takozvani severni deo Srbije, Vojvodina ima svoju skupptinu a ne privrenene organe, dali to neko shvaća ili ne to je već drugi problem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.