Apel da građani plaćaju RTV pretplatu

Pokrajinski ombudsman upozorio je danas sugrađane da ne prihvataju savete u kojima se navodi da nema osnova za plaćanje radio-televizijske pretplate.
Pokrajinski ombudsman upozorio je danas sugrađane da ne prihvataju savete u kojima se navodi da nema osnova za plaćanje radio-televizijske pretplate.

Kako je navedeno u saopštenju, u javnosti se pojavljuju i saveti građanima da ne primaju sudske pošiljke, što ih može dovesti u zabludu i izazvati veće posledice. "Na taj način građani se dovode u zabludu, usled čega može doći do propuštanja korišćenja prava na efikasno pravno sredstvo i do drugih negativnih posledica koje iz toga proizlaze", piše u saopštenju.

Dodaje se da su obaveza plaćanja RTV pretplate, kao i visina, način plaćanja i oslobađanje od obaveze plaćanja utvrđeni Zakonom o radio-difuziji.

Nasuprot navodima prisutnim u javnosti, Ustavni sud nije proglasio neustavnim odredbe Zakona o radio-difuziji koje se odnose na RTV, a građani su obavezni da pretplatu izmiruju na vreme, jer ih u suprotnom Radio-televizija Srbije može tužiti, piše u saopštenju.

Dodaje se i da ako građanin koji duguje sredstva za RTV pretplatu propusti sve rokove da reguliše svoju obavezu po prispeloj tužbi, rešenje postaje pravosnažno i može se pristupiti prinudnom izvršenju.

  • Sanja

    09.02.2012 17:46
    Nemam tv
    Ne gledam TV vise od godinu dana ali redovno placam, glupost teska.
  • Lala_Neznanov

    09.02.2012 12:33
    pretplata
    Da li ja mogu da placam ali na adresu RTV-a a ne na adresu RTS-a?!
  • Bunker

    09.02.2012 12:04
    @svi
    Ne čitajte samo naslov, pročitajte vest u celini.
    Ja nikako nemam utisak da mi je ombudsman rekao da treba da plaćam pretplatu, već da bi TREBALO DA PREUZMEM REŠENJE KAKO BIH SE NA NJEGA MOGAO ŽALITI, a ne da posle nekog roka nemam prava ni na to, već će samo jednog dana neko da mi zakuca na vrata i kaže "Mi došli da plenimo"!
    Ne dajte da vas ljutnja i bes prema svemu oko vas zaslepi tako da ne možete više ni da racionalno odlučite šta je dobro a šta ne po vas same.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".