SSP: Dan nakon poskupljenja voznih karata, aplikacija i aparati na stanici u Novom Sadu nisu radili

Aparati za prodaju karata na železničkoj stanici u Novom Sadu jutros nisu radili, kao ni mobilna aplikacija, dan nakon što je Srbijavoz povećao cene karata, saopštila je Stanka slobode i pravde.
SSP: Dan nakon poskupljenja voznih karata, aplikacija i aparati na stanici u Novom Sadu nisu radili
Foto: 021.rs (ilustracija)
"Ministre Vesiću, zašto usluge prevoza železnicom skaču, a kvalitet drastično opada? Srbijavoz je dozvolio sebi povećanje cena karata, zajedno sa dodatnih 500 dinara za kupovinu karata u vozu, ali su putnici prevareni već prvog dana. Mnogi putnici u Novom Sada su jutros propustili svoj prevoz i s punim pravom su ogorčeni", kazala je članica Predsedništva SSP iz Novog Sada Danijela Grujić.
Kako navodi SSP, "na železničkoj stanici u Novom Sadu jutros se red za prodaju karata protezao duž ulice, jer aparati za prodaju karata nisu radili, mobilna aplikacija je bila nefunkcionalna, a samo jedan šalter je bio otvoren". 
 
Dodaju da je uz to "još i dodatna kontrola karata na ulazu u voz na samo jedna vrata podigla temperaturu do ključanja". 
"Odluka Srbijavoza da poveća cene karata bez rešavanja osnovnih problema u usluzi je klasičan primer stavljanja kola ispred konja. Ova situacija sugeriše da Srbijavoz nije raspoložen da prihod reinvestira u poboljšanje korisničkog iskustva", kazala je Grujić.
 
Dodala je da su putnici možda i spremni da plate više za bolju uslugu, ali sigurno nisu spremni "za drastično lošiju i nepouzdanu uslugu".
  • pajo patak

    03.09.2024 16:50
    @ЛиМан
    PRVA PRUGA U VOJVODINI:
    Godine 1856. završena je i otvorena za javni saobraćaj sa parnom vučom železnička pruga od Bazijaša do Jasenova. Dve godine kasnije 1858. puštena je u saobraćaj železnička pruga Jasenovo– Temišvar. Ova pruga je bila vrlo važna u privrednom pogledu, jer je bila povezana sa svetskim saobraćajem.
    Stari latini su rekli da je istorija učiteljica života, nažalost nisi imao dobru учјитељицу.
  • ЛиМан

    03.09.2024 09:05
    Искрено
    У време власти политичких камелеона ССП-а није ни било возова у Републици Србији, па самим тим није ни било продаје карата за вожњу са њима.
    Ипак, њихова нестручност и неспособност, не мења чињеницу да су баш ови напредњаци, тј., актуелна власт, изградили ову пругу, и да сада истом саобраћају возови какве СЛУЧАЈНО нема Мађарска, Румунија, Бугарска, Грчка, Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска и Аустрија.
    Наравно, имају они спорије возове, али не овакве што иду 200 km/h.
    Онда је јасно зашто се ђиласоиди буне, они би желели да имамо возове који развијају брзине 30-40 km/h, као у време владавине њихових жутих.
  • rale

    03.09.2024 06:24
    Šta se dešava kada političari prave pruge i kupuju vozove pa onda jedini cilj bude da se napravi brza pruga i da karta košta 500 dinara. I na kraju između dva najveća grada u državi dobiješ turističke vozove, a ne realan broj mesta. Daljim dizanjem cena se samo sve više istiskuju ljudi kojima realno treba voz - studenti, radnici, penzioneri i ostaje skup ukras za otvaranje i kačenje zastava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti