SSP o ćerki Jorgovanke Tabaković na čelu Instituta: "Skandalozno, ovo ne žele ni glasači SNS-a"

Gradski odbor Stranke slobode i pravde upitao je zašto Institut za javno zdravlje Vojvodine, "umesto uglednog epidemiologa, vodi ćerka Jorgovanke Tabaković"?
SSP o ćerki Jorgovanke Tabaković na čelu Instituta: "Skandalozno, ovo ne žele ni glasači SNS-a"
Foto: 021.rs

Podsetimo, prema nezvaničnim saznanjima, dosadašnji v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović je smenjen bez obrazloženja, a umesto njega imenovana je doktorka stomatologije Milena Tabaković, ćerka guvernerke Narodne banke Srbije.

U Stranci slobode i pravde najoštrije osuđuju smenu direktora Instituta, koji je, kako kažu, brigu za zdravlje Novosađana pokazao i 20. avgusta, kada je potvrdio prisustvo valjkastih crva u novosadskoj vodi.
 
"Miloš Vučević i Maja Gojković mu profesionalnost nisu oprostili", navodi se u saopštenju koje potpisuje dr Vladimir Vrsajkov.
Kako dodaju, postavljanje doktorke Tabaković "na ovako jedno važno mesto za zdravlje građana Novog Sada i Vojvodine toliko je skandalozno da su", veruje Vrsajkov, "zgroženi i mnogi članovi SNS-a".
 
"Da li je posle ovoga potrebno objašnjenje zašto nije dobro kopati litijum u Srbiji? Nakon ideje da nam Jorgovankina ćerka u budućnosti stručno objašnjava kako pijemo zdravu vodu, dišemo čist vazduh i živimo 'zlatno doba', možemo verovatno očekivati i vitamine sa litijumom. Siguran sam da ovo više ne žele ni mnogobrojni glasači SNS-a, te da će pošteni izbori u bliskoj budućnosti to i pokazati", zaključuje u saopštenju Vrsajkov.
  • Božana

    04.09.2024 12:12
    Slobodni kućni ljubimac
    Hoću da me Jorgovanka udomi.....
  • xqt

    04.09.2024 06:49
    Svi da se udome
    Koliko dece i unuka ima jorgovanka?
  • Kvini

    03.09.2024 15:50
    ...
    Ok, i šta ćemo/se sada uraditi u vezi toga? Osim saopštenja o osuđivanjima, za koje vlast zabole....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti