Institut za javno zdravlje Vojvodine o smeni rukovodstva: Obratite se Vladi Vojvodine

U Institutu za javno zdravlje Vojvodine ne potvrđuju, ali ni ne demantuju vest da je došlo do promene u rukovodstvu ove ustanove.
Institut za javno zdravlje Vojvodine o smeni rukovodstva: Obratite se Vladi Vojvodine
Foto: 021.rs
Informacija da je ćerka Jorgovanke Tabaković, dr Milena Tabaković, postavljena na funkciju v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine izazvala je niz reakcija i pažnju javnosti.
 
Ona je na tu funkciju došla umesto dr Vladimira Petrovića, koji je smenjen bez obrazloženja. Petrović je bio na rukovodećoj funkciji od 2011. godine.

Portal 021.rs uputio je niz pitanja Institutu za javno zdravlje Vojvodine u vezi sa navodima o smeni na rukovodećoj poziciji, odnosno da li je do smene došlo i koji su razlozi, uz molbu da se dostavi profesionalna biografija dr Milene Tabaković.

Međutim, umesto odgovara, u Institutu upućuju na drugu adresu. Kako navode, sva pitanja u vezi sa razrešenjem i imenovanje direktora treba da se pošalju Vladi Vojvodine.
 
"Obaveštavamo Vas da se po svim pitanjima možete obratiti Pokrajinskoj vladi Autonomne Pokrajine Vojvodine koja je Osnivač Instituta za javno zdravlje Vojvodine i saglasno članu 113. stav 4. Zakona o zdravstvenoj zaštiti imenuje i razrešava direktore zdravstvenih ustanova u javnoj svojini", navodi se u odgovoru Institituta.
 
Portal 021.rs uputio je pitanja i Vladi Vojvodine. 
  • Bubi

    05.09.2024 09:45
    Nemam pojma
    Ako su sve funkcije zauzeli, da li je moguće da prethodni nije bio iz SNS?
  • Mile NS

    04.09.2024 09:02
    Zar je bitno ko je direktor, to je javna ustanova i finansira se iz budzeta. Potpuno je nebitno ko je tu na visokoj poziciji ili povlascen titulom rukovodioca, ako ima visoku strucnu spremu i odgovarajuce iskustvo. Kako god da zavod obavlja delatnost, pokrajna i drzava pokrivaju troskove. Sutra ce doci novi direktor, i nista se nece posebno promeniti, ista praksa.
  • Viktor

    03.09.2024 20:13
    zubarka
    da li igde u svetu ima jos neka zubarka da je direktor Instituta za javno zdravlje?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.