Novi Sad najhladniji grad u Srbiji sa -27

Temperatura izmerena jutros u šest sati na Rimskim šančevima iznosila je -27 stepeni, dok je u centru grada bilo sedam stepeni više.
Temperatura izmerena jutros u šest sati na Rimskim šančevima iznosila je -27 stepeni, dok je u centru grada sedam stepeni više.

Takođe, i u podne je najhladnije bilo u Novom Sadu, gde je izmereno minus 16 stepeni. S ovakvom temperaturom Novi Sad je uz Negotin, bio najhladniji grad u Srbiji. Meterolozi za danas ne predviđaju padavine u Novom Sadu, a najviša temperatura biće -10°C. U petak pretežno oblačno, u noći sa snegom. Za vikend i u ponedeljak oblačno, povremeno sa snegom.

Zbog izuzetno hladnog vremena lekari savetuju da danas napolje idu samo oni koji moraju. Takođe, savetuju oblačenje slojevite odeće i toplu obuću, te da se popije nešto toplo i pojede. Posebno se savetuju starijim osobama, srčanim i hroničnim bolesnicima da ne izlaze napolje zbog hladnog vremena i niskih temperatura vazduha bez preke potrebe u ranim jutarnjim satima. Izlazak iz kuće preporučuje im se tek oko podneva, ukoliko temperatura vazduha poraste.


  • 09.02.2012 22:15
    A ja?
    Ne izlaziti napolje sem ako bas ne morate? Ja svaki dan radim po 12 sati dnevno napolju na ovoj hladnoci, i jedino ako umrem ne moram doci na posao, tako da hladni radijatori i nisu losa varijanta, u stanu bar ne duva.
  • ns

    09.02.2012 17:38
    zahvalio bi se u lično ime i ime svoga deteta što nismo promrzli do smrti jer još postoji dobrih, poštenih i vrednih ljudi koji su, za koliko god vremena, otklonili kvar usled havarije za koju nisu oni krivi i sve to na -27, a hejteri koji sede pred komp-om ceo dan i sve im smeta neka se zamisle u toj sceni kako menjaju cevi i opravljaju pumpu smrznutim alatom bez osećaja u ekstremitetima!!!
  • Nemanja

    09.02.2012 15:26
    Ne znam za...
    Vas, ali ja sam io sav crven od hladnoce kada sam stigao na posao :-))) Inace, to mi se nikada nije desilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".