Zorana Marković: Zašto da se izvinim Pavličiću?

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković smatra da ne treba da se izvini gradonačelniku Navog Sada, Igoru Pavličiću, zbog krivične prijave.
Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković smatra da ne treba da se izvini gradonačelniku Navog Sada, Igoru Pavličiću, zbog krivične prijave.

 

Ona je odbacila je Pavličićeve kritike, koje je uputio na račun Agencije i ocenila ih kao politički pritisak. "Nema nikakve sumnje ni dileme kod nas u Agenciji da je tako sročena izjava gospodina Pavličića potpuni politički pritisak na rad Agencije", rekla je ona i ocenila da je "neprimereno" gradonačelniku da se tako obrati javnosti.

Zorana Marković je izjavila za B92 da nikoga nije osudila, već samo zaključila da postoje elementi za izvršenje krivičnog dela i podnela krivičnu prijavu protiv njega i 12 članova Gradskog veća zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. "Da li ste ikada čuli da je direktor Poreske uprave podneo ostavku zbog izveštaja o najvećim poreskim dužnicima? Nemam zašto da se izvinjavam, jer stojim iza onoga što smo uradili. Smatram da nismo pogrešili. Takođe, ne mislim ni da je tužilaštvo pogrešilo", rekla je ona.

Upitana da li razmišlja o ostavci s obzirom na to da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo tu krivičnu prijavu, Marković je rekla da Agencija nije pogrešila. "Potpuno stojimo iza ovoga što smo uradili, imamo razloge i dokaze u predmetu koji je kod nas za ono što smo uradili, i ne mislim da smo pogrešili", izjavila je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu Agencije za borbu protiv korupcije u kojoj je bilo navedeno da su gradonačelnik i članovi veća zloupotrebom položaja naneli štetu veću od sto miliona evra gradu, Auto-transportnom preduzeću Vojvodina i investitoru nove novosadske autobuske stanice, Iliji Deviću. On je sa bivšom gradonačelnicom Majom Gojković 2006. godine potpisao ugovor da se međumesni saobraćaj izmesti na novosagrađenu autobusku stanicu u koju je, kako je naveo, uložio oko 30 miliona evra.

Na pitanje da je rukovodstvo Novog Sada odgovorno za nešto se događalo pre osam ili šest godina, Marković je rekla da vlasti nisu preduzele mere kojom bi razrešile situaciju. "Imali su četiri godine da taj postupak okončaju, a time što to nisu učinli naneli su štetu građanima Novog Sada", rekla je ona. Markovićeva je podsetila da je Agencija na tom slučaju radila dve godine i da je krivična prijava podneta zbog visine iznosa štete. Takođe, naglasila je da niko iz Agencije nije rekao da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi, niti da to piše u krivičnoj prijavi.

"Radili smo sve po zakonu. Tužilaštvo je odbacilo prijavu jer smatra da nema osnova za sprovođenje tog postupka. Naravno, nismo zadovoljni odlukom, ali to je bilo legitimno pravo tužilaštva", rekla je ona.

Markovićeva je navela i da Agencija nastavlja da radi svoj posao, u skladu sa zakonom, baš kao i tužilaštvo. Ona je dodala da je Agencija za borbu protiv kriminala podnela ukupno 18 prijava, 16 odbačeno, dok su samo dve su završene sudskom presudom.

  • Sone

    11.02.2012 21:05
    Pa zato sto su svi iz DS-a velike postenjacine
  • vasa

    11.02.2012 20:19
    reforme su "USPEŠNE"
    Pravna država nema šta.Gospođa Marković je radila pošteno svoj posao, misleći kako je ovo pravna država.Prijavu je trebala da dobije i Maja i Pavličić.Treba ponovo da napiše novu prijavu protiv Pavličića i rukovodstva Vodovoda za malverzacije oko prodaje JKP "Vodovoda" i Informatike. Neka se ispita poslovanje u poslednje 4 godine, jer tek tu ima svašta. Joj šta nam rade...
  • gotins

    11.02.2012 00:01
    zato sto protiv njega ne sme nikog nista reci...
    zato su diktatori

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".