Svakodnevno zalivanje zelenila zbog vrućina, u Tone Hadžića posađeno 30 sadnica nara

Zbog veoma visokih temperatura Gradsko zelenilo nastavlja sa svakodnevnim intenzivnim zalivanjem drveća, cveća i šiblja na teritoriji grada.
U ranim jutarnjim satima zaliveno je cveće, drveće i šiblje na Bulevaru Mihajla Pupina, preko puta Srpskog narodnog pozorišta, na Trgu slobode, u Stevana Milovanova, Visarionovoj, Miloša Bajića, Trgu republike. Zatim, na Limanu u stambenim blokovima Šekspirova - Despota Stefana - Narodnog fronta - Balzakova i Balzakova - Despota Stefana - 1300 kaplara - Ive Andrića - Narodnog fronta, kao i na Novom naselju u produžetku Bulevara Jovana Dučića i Braće Dronjak.
U drugoj smeni zaliva se zelenilo u ulicama Cara Dušana, Sarajevskoj, Neimarovoj, Partizanskih baza, na okretnici kod Štranda, delu Jugovićeva i kvartu kod S kula na Novom naselju.
Zalivanje se nastavlja i u trećoj smeni.
 
Tokom noći biće zalivene cvetne gradice na Keju sa petrovaradinske strane između Duge i Žeželjevog mosta, kod Vojne bolnice i drveće na prilazima Žeželjevom mostu. Zatim drveće, cveće i šiblje duž celog keja sa novosadske strane, kod Kvantaške pijace, kod studentskih domova, kod Naučno-tehnološkog prka, kod Higijenskog zavoda, kao i u ulici Braće Krkljuš i Ravaničkoj.
 
U trećoj smeni zaštitnim prepratima biće tretinrani platani na Novom naselju i Detelinari, a više od 10 dana traje tretiranje biostimulatorima mladih sadnica na teritoriji celog grada.
 
Pored toga, na Keju i u Limanskom parku su okopavane i plevljene ruže, na Bulevaru Jaše Tomića okopavani su i plevljeni tanjiri oko drveća, dok je na Staničnom trgu okopavano i plevljeno cveće i orezivana živa ograda. Živica i šiblje orezivani su i na Bulevaru Evrope, i na Novom naselju u blokovima između Ulice braće Dronjak - Bulevar Jovana Dučića - Kneza Miloša-Seljačkih Buna.
 
A u Tone Hadžića posađeno je šiblje, 30 sadnica nara, dok je ispod Mosta slobode i u Kameničkom parku krčena samonikla vegetacija.
  • profa

    05.09.2024 10:18
    KO ZALIVA????
    Ja samo vidim tožu oko sebe. Bez zalivanja.
  • Magi

    05.09.2024 09:42
    Ja ne znam gde zalivaju, u Kralja Petra se sve osušilo, ja 2-3 puta nedeljno idem izalivam par stabala, koliko mogu da nateglim vode
    Ali neke ulice kao što je Branimira Ćosića se zalivaju preko svake mere
  • Trit

    05.09.2024 07:03
    U Narodnog fronta i Šekspirovoj u julu više stanari flašama zalivali već klonulo drveće, a zelenilo na 50 metara. Šteta tolikih sadnica kad se ne zalivaju. Glavno da se obnavljaju saksije na ulici Narodnog fronta koje su na metalnim držačima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.