U toku konkurs za studentske domove u Novom Sadu: Slobodno više od 2.600 mesta

Konkurs za smeštaj u studentske domove u Novom Sadu, koji je počeo pre tri dana, trajaće do 16. septembra.
U toku konkurs za studentske domove u Novom Sadu: Slobodno više od 2.600 mesta
Foto: 021.rs
Prema rečima Marijane Milanković iz Studentskog centra za smeštaj, svi studenti koji su upisali fakultet na teret budžeta imaju pravo da konkurišu za dom.
 
"Pored potrebne dokumentacije, treba im i prijava za smeštaj koju uzimaju u službi Studentsdkog centra i overavaju na fakultetu", rekla je Milanković.
Ona je dodala i da su domovi uvek popunjeni jer studenti koji su prethodne godine ostvarili pravo na smeštaj imaju pravo da budu u domovima do donošenja rang liste za studente viših godina studija, 15. novembra.
 
"Ukupan kapacitet Studentskog centra u Novom Sadu je 3.064 mesta, od čega je u Novom Sadu 2.653 mesta, a ostalo u Zrenjaninu i Somboru", kazala je Milanković.
Studenti završnih godina su se iselili do 1. septembra, te se studenti prve godine koji sada konkurišu useljavaju na slobodna mesta.
 
"Studenti koji vole da su blizu menze, zainteresovani su za dom 'Slobodan Bajić', oni koji vole mirniju atmosferu uvek žele 'Nikolu Teslu' ili 'Cara Lazara' na Limanu. Od broja konkurisanih studenata prve godine, pravo na smeštaj obično ostvari oko 35 odsto", zaključila je Milanković.
  • Ime

    05.09.2024 14:38
    Kasarna u Futoškoj ulici je odlična za prenamenu u stidenske domove. Blizu su fakulteti mahom svi.
    Samo da je ne sruše i dignu solitere od 20 spratova, najmanje.
  • /

    05.09.2024 14:24
    /
    ni jedan jedini smestaj nece dobiti neko iz vojvodine
  • pajo patak

    05.09.2024 14:23
    @pobogu&malo mesta
    a za koga da se grade ? za povlašćene стјуденте из рјепублике цпцке ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.