I Dečija bolnica u Novom Sadu dobila novog v.d. direktora, račun u blokadi već mesec i po dana

Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine još jedna je institucija u Novom Sadu koja je dobila novog direktora.
I Dečija bolnica u Novom Sadu dobila novog v.d. direktora, račun u blokadi već mesec i po dana
Foto: 021.rs
Na mesto v.d. direktorke Jelene Antić došao je Borko Milanović.
Ova smena desila se tiho, s obzirom na to da pokrajinske vlasti nisu objavile nikakve informacije o promenama na čelu ove zdravstvene institucije, za razliku od nedavne promene na čelu Kliničkog centra koja je objavljena na sajtu Skupštine Vojvodine.
 
Iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za 021.rs kažu da je v.d. direktorke Dečije bolnice Jelena Antić podnela ostavku i da je na lični zahtev razrešena dužnosti 26. juna ove godine. Na istoj sednici, doc. dr Borko Milanović imenovan je za novog v.d. direktora na period od šest meseci. 
Doc. dr Borko Milanović je doktor medicine, specijalista pedijatrije. Završio je Medicinski fakultet u Novom Sadu 2004. godine. Specijalistički ispit iz pedijatrije položio je 2012. godine, a užu specijalizaciju iz oblasti kliničke imunologije i alergologije završio je 2016. godine. Trenutno je u zvanju docenta za užu naučnu oblast pedijatrije na Medicinskiom fakultetu univerziteta u Novom Sadu.
 
Sve se ovo dešava u periodu kada je račun Dečije bolnice u blokadi u iznosu većem od 10 miliona dinara. Blokada je, saznaje 021.rs, na snazi od 24. jula.
 
Iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine za 021.rs navode da je blokadu uzrokovao postupak izvršenja po presudi Apelacionog suda u Novom Sadu u parnici koja se vodila od 2009. godine.
"Protiv presude je uložena žalba od čijeg ishoda će zavisiti način rešavanja blokiranog računa. Važno je istaći da blokada nije proizašla iz rezultata poslovanja", ističu u Institutu.
  • Tarina majka

    07.09.2024 12:31
    Beskrajno zahvalna
    Doktor Borko je svojim znanjem, energijom spasao život i zahvaljujući njemu i osoblju Dečije bolnice naša Tara je danas sa nama!
    Hvala mu beskrajno i nadam se da ga direktorsko mesto neće udaljiti od rada sa bolesnom decom!
  • O_k_r_a_m

    07.09.2024 10:25
    Najbolji dečiji doktor u Novom Sadu, verovatno i u Srbiji. Zaslužio sve svojim trudom, radom i zalaganjem.
  • Kolega

    07.09.2024 10:09
    Afera
    A šta bi sa aferom na fakultetu dotične, da li je to pravi razlog ostavke sada već bivše direktorice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.