Đurić o pozivu na protest na Telepu: Sve je to super, ali struka će sve objasniti

Gradonačelnik Milan Đurić, odgovarajući na pitanje 021.rs zašto se nije odgovorio Telepčanima koji su ga pozvali da im se obrati na jučerašnjem protestu, kaže da su oni već razgovarali.
Đurić o pozivu na protest na Telepu: Sve je to super, ali struka će sve objasniti
Foto: 021.rs
Sada, kaže Đurić, struka treba da priča. 
 
"Telepčani su bili na razgovoru u Gradskoj kući. Mislim da ćemo u ponedeljak da napravimo konferenciju za medije, da se struka malo pozabavi parkom. Ja bih samo napomenuo da tu nije bio park predviđen po planu, da ne ispadne da mi gasimo park. Mi od nečega što nije bilo predviđeno za park, dajemo park", navodi Đurić.
 
Đurić dodaje da je "sve to super" da se "obraćamo kad hoćemo", ali da će struka "lepo sve objasniti građanima i građankama".
Podsetimo, građani Telepa već godinama traže park na zelenoj površini na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice. Uprkos tome, odlučeno je da na ovom prostoru nikne osmospratnica sa skoro 300 stanova. 
 
Na ovoj lokaciji gradiće "Dama gradnja" koja je put od kupovine zemljišta do zahteva za građevinsku dozvolu prošla za četiri meseca.
 
Kako se 021.rs uverio uvidom u dokumentaciju, firma "Dama gradnja" je 29. jula podnela zahtev za lokacijske uslove i dobila ih 7. avgusta, a onda je 13. avgusta podnela i zahtev za građevinsku dozvolu. 
Oni su prethodno, od 12. do 18. jula, imali pred Gradskom upravom za urbanizam i građevinske poslove javni uvid u urbanistički projekat, koji je odobren 1. avgusta. Projekat je tokom jula izradio Biro za projektovanje "Lasta projekt". U lokacijskoj dozvoli se vidi da su saglasnosti i mišljenja u pogledu projektovanja druge državne službe dale uglavnom tokom maja meseca.
 
Do zemljišta od 6.477 kvadratnih metara došli su na licitaciji 4. aprila po ceni od 743,8 miliona dinara. Na samoj licitaciji su građani koji se protive gradnji na Telepu ustanovili da je "Dama gradnja" osnovana sedam dana pre licitacije i da je, po adresi i tome ko je vlasnik, evidentno povezana sa kompanijom "Tron Tex."
 
Osim njih na ovom prostoru će graditi i "Karin invest", i to više od 360 stanova.
  • Tugo

    07.09.2024 13:46
    Pregolema
    Novi Sad je od kada je Đurić gradonačelnik naj naj prljaviji grad u Srbiji.Stidim se stranaca koji dolaze kod nas
  • Trole

    06.09.2024 21:07
    Ja mislio da posle onoga ne može doći nesposobniji gradonačelnik, kada ono međutim, evo ga.
  • Grunf

    06.09.2024 20:42
    Duricu
    Eto kazi sta si ti kao prvi covek ns uradio sa ovom zajebancijom oko racuna za struju kazi nesto uradi salji inspekciju biu preduzmi nesto idi u eps sa televizijom i objasni narodu zasto se zezaju sa racunima to je tvoj posao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.