Đurić o požarima oko deponija: Nadam se da ćemo uhvatiti ljude koji pale, meni to nije normalno

Počinioci koji su palili deponiju u Novom Sadu i zemljište oko deponije dva puta su "umakli", kaže gradonačelnik Milan Đurić.
Đurić o požarima oko deponija: Nadam se da ćemo uhvatiti ljude koji pale, meni to nije normalno
Foto: 021.rs
Kako navodi Đurić "imamo problem s ljudima koji pale to", a angažovana je i policija.
 
"Komunalna milicija dežura 24 časa na tom potezu, na dve lokacije. Nadam se da ćemo uhvatiti ljude koji pale, jer meni to stvarno nije normalno šta se dešava. Da ti pališ nešto i da pola sata pre toga podigneš dron i snimaš mesto, pa onda objaviš kako gori deponija ili potez livade uz deponiju", kaže Đurić.
Kako dodaje, "ljudi koji pale" su dva puta uspeli da pobegnu.
 
"Ali otkad je tamo komunalna milicija, nismo imali takve probleme", naglašava gradonačelnik i zaključuje da nam je "regionalna deponija stvarno potrebna, a ne da imamo uređeno smetilište koje imamo od šezdesetih godina u Novom Sadu".
 
Poslednja u nizu deponija u okolini Novog Sada koja je gorela je temerinska. I ona bi trebalo da bude zatvorena kada jednog dana bude otvorena regionalna deponija.
Požar na temerinskoj deponiji planuo je u noći između 2. i 3. septembra, a ovo smetilište i dalje je zatvoreno zbog toga.
 
Pre toga je 30. avgusta gorelo nisko rastinje kod Gradske deponije u Novom Sadu. Požar kod deponije je zapravo ponovo planuo tada, jer je danima pre toga gorelo oko ove lokacije, a građani su se žalili na dim i zagađen vazduh.
 
I deponija u Beočinu planula je 14. avgusta, a to je bio jedan od najvećih požara u ovom delu zemlje. Ceo Beočin bio je pod dimom koji se osetio sve do Novog Sada. Prema procenama nadležnih, požar je zahvatio oko 200 ari deponije i zemljišta oko deponije. 
  • Gvido

    07.09.2024 07:57
    Gospodin gradonačelnik dao je samo deo informacija! Da,tačno je da se namerno pali. Tačno je da brojni obezbedjenje cuva teren. Ali takodje znajte da kada se uhvate počinioci biće javno objavljeni sa slikama i podacima. Ostaviti ih jedno 7 dana u pusnici na dimu da se dobro udime!
  • BGD 011

    06.09.2024 15:48
    Samozapaljenje
    Djuricu, ovog leta ne gorelo mnogo deponija u Srbiji! Strucnjaci koji se bave pozarima i vatrogasni eksperti su se slozili da su krivci nikad do sad zabelezena visoka temperatura i gas koji se stvara na deponiji. Svi se slazu da je do pozara na deponijama dolazilo usled samozapaljenja nesortiranog otpada! Nemojte za svoju nemarnost da uvek trazite nepostojece krivce!
  • Anonymous

    06.09.2024 15:18
    Pale nesposobni snsovci jer ne znaju kako da se izbore sa djubretom. Jbg, kad su im rekli da ce ih zaposliti u cistoci, niko im nije rekao da ce morati bar prividno da se prave da rade. Sad kad je deponija narasla, pare se potrosile na ko zna sta, "resili su problem" kako su znali da se u zavicaju resava -zapalili djubre

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.