Preventivni pregledi u Domu zdravlja na Limanu

Preventivni pregledi održaće se u nedelju, 8. septembra u Domu zdravlja na Limanu od 8 do 17 časova.
Preventivni pregledi u Domu zdravlja na Limanu
Foto: 021.rs
Građane očekuju fizikalni pregled, EKG i merenje krvnog pritiska, kompletna krvna slika, ŠUK, tumor markeri za žene i muškarce, potom auskultacija pluća i ultrazvuk abdomena.
Pregledi će biti i za najmlađe, radiće se pedijatrijski pregledi dece po sistemima (ukoliko roditelji žele, može im se uraditi KKS i urin).
 
Ukoliko ima potrebe, biće upućeni na dopunske analize.
Laboratorijske analize se rade od 8 do 14 časova.
 
Mole se pacijenti, koji žele da urade laboratorijske analize, da pre toga ne doručkuju. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.
 
Dom zdravlja "Novi Sad" se time pridružuje akciji preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja, koji se organizuju u 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije.
  • Bojan

    08.09.2024 11:16
    Prevara
    Kao i sve ostalo u ovoj zemlji.
    Dosao sam u 10 sati, ultrazvuk.
    Svi termini su popunjeni, i samo za 40+.

    Nigde se ne pominje starosna granica na sajtu DZ.

  • Dr

    06.09.2024 23:40
    maltretiranje
    Žalosno je što se na ovakav način maltretiraju i pacijenti i zdravstveni radnici.Svake nedelje je po neki preventivni pregled i sve to košta.Košta pacijente jer pokušavaju da urade neki pregled,koji niko nije indikovao,ustaju rano,čekaju a za dalje nije bitno....A zaposleni zbog niskih zarada,slobodni dan žrtvuju da nešto zarade jer im se dobro plaća prekovremeno.Niko ne razmišlja,da je vreme izuzetno ekstremno da su svi premoreni ali važno je kupiti sitne poene kod naroda....Uredite SISTEM da svi budu zadovoljni !Pojedine službe ionako nemaju dovoljan broj zaposlenih za redovan rad a sada moraju da rade svake nedelje.....imali kraja ovom ludilu?
  • Boki

    06.09.2024 15:28
    sta vrede prev pregledi kada su liste cekanja po nekoliko gidina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.