Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".
Poboljšan kreditni rejting Novog Sada
Foto: 021.rs
Prethodno je, 23. avgusta 2023. godine, Novom Sadu dodeljen kreditni rejting Ba2 "stabilni izgledi".
 
Ocena "pozitivni izgledi" ukazuje na to da je očekivano da će rejting Novog Sada biti povećan u budućnosti, dok je ocena koju je Grad do sada imao, "stabilni izgledi", značila da je očekivano da će se rejting i u narednom periodu zadržati na istom nivou, saopšteno je iz Gradske kuće.

"Novi Sad je prema izveštaju Agencije popravio kreditni izgled, a to je veliko priznanje za naš grad. Agencija 'Moody’s' je nedavno poboljšala i izglede kreditnog rejtinga Srbije, takođe sa stabilnih na pozitivne, a afirmaciju rejtinga dobio je i Grad Beograd. Ovakvo priznanje za naše gradove znači da oni značajno doprinose nacionalnom ekonomskom učinku. Zajedno se vodimo politikom, porukama i idemo putem prosperiteta koji je trasiran od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Prema metodologiji Agencije, koja je bazirana na analizi makroekonomskih i političkih faktora, kao i internog i eksternog okruženja, kreditni rejting Ba2 odražava razumno i dosledno upravljanje budžetom, dobru finansijsku disciplinu, nizak nivo zaduženosti, kao i niske troškove servisiranja duga, jednostavnu strukturu kreditnog zaduženja, koju čine dugoročni krediti za finansiranje kapitalnih projekata, visoku likvidnost i značajnu ulogu Grada Novog Sada u nacionalnoj ekonomiji, navode u gradskoj upravi.
  • Neko iz mase

    07.09.2024 12:33
    Priča se
    Možda je povećan kreditni ali je opao koalicioni.I vulinovi im okrenuli leđa.Priča se da idu u opoziciju u Novom Sadu.Neverovali ili da
  • Zorans

    06.09.2024 16:51
    Finansije
    Novi Sad bez prodaje placeva na Miseluku i ocekivanih milijardu dinara ne moze da udovolji naraslim Obavezama
    Jedino prodaja gradjevinskog zemljista moze pomoci,a ono postaje sve manje dostupno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.