PSG: U Vojvođanskoj ulici se zbog parkinga uništavaju zelene površine

Pokret slobodnih građana saopštio je da se u Vojvođanskoj ulici gradi parking protivno utvrđenom planu i procedurama, uz uništavanje javnih zelenih površina.
PSG: U Vojvođanskoj ulici se zbog parkinga uništavaju zelene površine
Foto: Pokret slobodnih građana
"Prema našim saznanjima, 'Parking servis' izvodi rekonstrukciju 40 postojećih i izgradnju 40 novih parking mesta na prostoru na kom je prethodno bilo drveće i značajna javna zelena površina. Ovi radovi nisu u skladu sa Planom generalne regulacije grada i izazivaju ozbiljne posledice po životnu sredinu i kvalitet života stanara ove ulice", navode oni u saopštenju. 
 
Ukazuju da se "na prostoru na kom su radovi već završeni nalazi velika betonska površina bez imalo zelenila, uprkos tome što je Planom predviđeno po jedno drvo na svaka četiri parking mesta." 
Takođe, kažu da su "na informativnoj tabli radova prikazane netačne informacije, kojima se prikazuje dosadašnje, umesto projektovanog stanja uređenja ulice, čime je obmanuta javnost". 
 
"Od stanara Vojvođanske ulice dobili smo i informaciju da im je direktor 'Parking servisa', Stevan Lugonja, zvanično odgovorio da se radovi izvode uz saglasnost sa tim istim stanarima, što oni izričito negiraju, a Kabinet gradonačelnika je na pritužbe građana odgovorio da tu 'ne mogu ništa da urade i da je plan da tako rade svuda u gradu'", navode iz Pokreta slobodnih građana.
Kažu da će "pružiti apsolutnu podršku stanarima Vojvođanske ulice i preko svojih predstavnika zahtevati da se izvođeni radovi vrate u predviđene okvire". 
 
"Zahtevamo da Novi bude grad zdravog života i zelenila, grad u kom može da se diše, jer svi Novosađani i Novosađanke imaju pravo na zdrav život dostojan čoveka", navodi Pokret slobodnih građana.
  • Unded

    13.09.2024 13:31
    Amaterizam
    Totalni amaterizam. Vučić mirno spava pored ovakve opozicije. Da li ste kontaktirali nekog iz UGZI? Kakve veze ima komunalna milicija sa izgradnjom? Koliko je drveta bilo u tom navodnom drvoredu? Koja vrsta drveta je to bila? Kako novinarka zna bolje od ove bakice koja tu živi? Da li ste kontaktirali upravu koja izdaje dozvole i prijave radove (Školska 6)? Da li je proširen parking ili pešačka staza za pešake? Da li realno mislite da ljudi ovde rade bez dozvole evo već tri meseca, a da niko ne reaguje? Gde su vam ti stanari koji se žale, nemoguće da niko baš neće pred kameru, ili ih ima svega nekoliko koji su baš slučajno u vašoj stranci? Morate mnogo bolje od ovog.
  • Red alert pzs

    12.09.2024 05:02
    Kreni promeni
    Pošto je problem parkiranja u Novom Sadu sigurno ispred problema sa zelenim površinama, sledeći put se zapitajte da li je bolje pisati ovakva saopšenja ili ćutati, dobićete simpatije stanovnika Vojvodjanske ulice, ali da li ste analizirali rezultate glasanja iz te ulice i eventualno par okolnih kojih se tema dotiče. Ušli ste u politiku, morate se baviti tim stvarima, treba da tražite više parkinga, predlažete rešenja, ovo je onako baš strateški promašaj, a ukoliko niste uradili analizu glasanja za Vojvodjansku ulicu onda i taktički promašaj...
  • pajo patak

    07.09.2024 11:55
    ponavljam:
    živio nam drug parking, živjela nam Vojvođanska ulica i zelenilo u njojzi, jedino nam je VOJVODINA sistematski devastirana od 1988.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.