FOTO Prvi rođendan kraft mesare "Kost" u Novom Sadu: Iz srca Bačke na vaš sto

Jedinstvena mesara tog tipa, "Kost", slavi prvu godinu poslovanja u Novom Sadu.
FOTO Prvi rođendan kraft mesare "Kost" u Novom Sadu: Iz srca Bačke na vaš sto
Foto: PROMO (Kost)
Otvorena 7. septembra 2023. godine, kraft mesara "Kost" je na novosadske trpeze donela unikatne proizvode za gastronomsko uživanje. 
 
Za ljubitelje mesa, uživanje u bogatom ukusu i savršenoj teksturi predstavlja posebnu gastronomsku radost. 
 
Ali u današnje vreme punom prehrambenih proizvoda brze hrane i masovne proizvodnje, lako je izgubiti iz vida važnost kvalitetnog mesa.
Zašto je kvalitet mesa važan?
 
Meso je bogato proteinima, vitaminima i mineralima, ključnim za naše zdravlje. Kvalitetno meso ima optimalne nivoe ovih hranjivih tvari, dok meso loše kvalitete može biti puno masti, kolesterola i aditiva koji štete zdravlju.
 
Osim toga, kvalitet mesa direktno utiče na ukus i sigurnost hrane. Bogatiji ukus i prirodnija tekstura čine jela ugodnijima, dok kvalitetno meso uzgajano i prerađeno na siguran način smanjuje rizik od kontaminacije bakterijama.
Prednosti koncepta "od farme do trpeze"
 
Zanatske mesare poput mesare "Kost" iz Novog Sada nude alternativu masovnoj proizvodnji mesa. Ove mesare se fokusiraju na transparentnost, humani uzgoj životinja i tradicionalne metode prerade.
 
Zatvoreni krug proizvodnje na koji su u ovoj mesari posebno ponosni omogućava bolju kontrolu kvaliteta i smanjuje rizik od kontaminacije. Osim toga, farma na kojoj se gaji stoka je u srcu Bačke što znači kraću relaciju od farme do mesare, pa kupovinom u "Kosti" doprinosite zaštiti životne sredine i pomažete lokalnu privredu.
 
Ono što je za gurmane posebno važno su bogatiji ukus i tekstura mesa koji nastaju kao rezultat humanog i prirodnog uzgoja životinja. 
 
 
Kao da je bilo nekad...
 
Zaljubljenici u klasične ukuse u zanaskoj mesari "Kost" mogu uživati u bogatom izboru tradicionalnih proizvoda koji će ih vratiti u detinjstvo.
 
Domaća bela slanina, aromatična i perfektno prosušena, idealna je za užinu ili kao dodatak čorbama i varivima. Čvarci, hrskavi i mesnati, vraćaju vas u srećnija vremena.
 
A za one koji traže nešto više, tu su i suva pečenica i vrat, napravljeni po starim recepturama koje mesu daju jedinstvenu dubinu i bogatstvo ukusa.
 
Jedan od omiljenih proizvoda u mesari "Kost" su viršle. Ovaj proizvod često se negativno označava kao jeftin i nekvalitetan. Međutim u ovoj mesari viršle su pravljene od najboljih komada domaćeg mesa, što rezultira fantastičnim ukusom i teksturom. Ovde nećete pronaći aditive i zamene za meso, samo čisto meso i tradicionalni začini. Slično važi i za paštete pravljene starinskom metodom. 
 
U ponudi su i proizvodi za pečenje i kuvanje kao što su roštiljske kobasice, pljeskavice, svinjski vrat "dry-aged" burgeri
 
Osim mesa, u ovoj premijum mesari možete naći i sireve, hlebove, namaze i putere domaćih proizvođača.
 
Kako do mesare "Kost"?
 
Mesara "Kost" nalazi se na Limanu, kod Limanske pijace, na adresi Šekspirova 7.
 
Njihove proizvode možete poručiti onlajn, ali uvek je najbolje iskustvo posetiti ih uživo, jer tamo možete čuti priču iza svakog proizvoda.
 
Ako ste baš u žurbi, možete i nazvati vaše mesare i poručiti da vam unapred pripreme sve što vam je potrebno. 
 
Njihovu ponudu, kao i sve novosti, možete da pratite na njihovim Fejsbuk i Instagram stranicama. 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti