Tekstovi Duška Bogdanovića od utorka ponovo na 021.rs

Dobra prva sezona nekog serijala uvek zaslužuje i svoj nastavak. Tako je i sa tekstovima poznatog novosadskog novinara i publiciste Duška Bogdanovića.
Tekstovi Duška Bogdanovića od utorka ponovo na 021.rs
Foto: 021.rs
Nakon kratke pauze, publika 021.rs moći će ponovo svakog utorka da čita tekstove Duška Bogdanovića.
 
Tekstovi koje je Bogdanović objavio u prethodnih godinu dana na 021.rs sabrani su u knjizi "Senke sećanja", koju je objavila Izdavačka kuća "Prometej".
Knjiga je bila hit među novosadskom publikom, pa je u čitavom gradu ostalo tek nekoliko primeraka koji se mogu naći u prodaji. 
 
Priče koje ćete čitati u narednom periodu deo su novog izdanja Duška Bogdanovića "Senke sećanja 2". 
Bogdanović će nas u novim tekstovima još jednom podsetiti na to da su sećanja najintimniji čovekov trezor. 
 
"Sazidana od najplemenitijeg materijala: od pamćenja na predele i prirodu, bića i događanja rodnog grada mistrijom srca, knjiga Senke sećanja je sređivanje velikog sentimentalnog arhiva na način kako zaslužuju ta novinarska i ljudska biografija, ali i Novi Sad", zapisao je čuveni Peca Popović o "Senkama sećanja", a nema razloga da očekujemo išta manje od novih tekstova.
 
Prvi tekst Duška Bogdanovića čitajte u utorak, 10. septembra, na 021.rs.
Duško Bogdanović rođen je u Novom Sadu, 1947. godine. Novinarstvo je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.
 
U bogatoj novinarskoj karijeri bio je i odgovorni urednik Informativnog programa Televizije Novi Sad, šef dopisništva Radija Slobodna Evropa za Vojvodinu, te šef dopisništva Borbe i Naše Borbe za Vojvodinu.
 
Svoje kolumne je objavljivao u brojnim novinama u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije. Objavio je 15 knjiga, među kojima su "Nervozne godine", "Ljudi od vode", "Beleške iz inata", "Nostalgija", "Sporta i televizije", "TV terminator", dok su u knjizi "Pobeda poraza" sabrani mini-eseji objavljani na 021.rs i u Danasu.
 
Osim novinarstva, Bogdanović se takmičarski bavio i hokejom, fudbalom i vaterpolom i u sva tri sporta je nastupao za Vojvodinu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti