"Bravo": Umesto 50 novih, Novi Sad dobio tri stara autobusa - SNS uništava GSP za nekog privatnika

Građanski pokret "Bravo" povodom nedavne nabavke tri autobusa pita da li Srpska napredna stranka pokušava da uruši i uništi novosadski GSP kako bi uveli privatnike u javni prevoz.
"Bravo": Umesto 50 novih, Novi Sad dobio tri stara autobusa - SNS uništava GSP za nekog privatnika
Foto: 021.rs
"Umesto da dobije najavljenih 50 novih autobusa, javni prevoz u Novom Sadu se pod naprednjacima konstantno urušava, tako da su sada stigla tri autobusa iz Švajcarske stara 17 godina kao poklon nepoznatog donatora", navodi Bravo.
 
Ovaj pokret dodaje da je bilo najavljeno 50 autobusa, da je u planu budžeta napisano 10, a da su stigla samo tri autobusa stara 17 godina.
"Gradsko saobraćajno preduzeće, koje ima probleme sa klimama u autobusima, načinom naplate i uopšte sa celokupnim finansijskim poslovanjem, ove godine neće dobiti nijedan autobus, uprkos jasnom obećanju gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića datom polovinom prošle godine da će se raditi na tome da se kupi 50 novih autobusa", ističu iz pokreta. 
 
Dodaju kako je prilikom usvajanja budžeta, kada je u planu navedeno samo 10 autobusa, bilo jasno da grad neće dobiti nijedan autobus.
"Ovo smanjenje je donekle bilo razumljivo jer je Novi Sad zapao u finansijske probleme zbog lošeg upravljanja od strane naprednjaka, jer Grad gubi tužbe i plaća milijarde dinara za sudske troškove", navodi Bravo.
 
Ovaj pokret kaže da se očekivalo da bar tih 10 autobusa stigne, ali kada je rađena izmena programa poslovanja GSP-a izbrisano je i tih 10 autobusa, te je postalo jasno da nijedan autobus neće stići.
 
"Na iznenađenje, u garaži su se pojavila tri polovna zglobna autobusa stara 17 godina iz Švajcarske, od nepoznatog donatora, dok se uveliko priča da je to samo prvi deo i da će ih biti 15", navode iz pokreta.
 
Ističu da se ne zna ko je donirao tri autobusa, kao i da li dolazi još polovnih autobusa.
 
"Ono što znamo, a to zahvaljujući švajcarskoj štampi, da su svi ti autobusi prodati još krajem prošle godine nekome u Srbiji", dodaje Bravo.
Oni ocenjuju da gradonačelnik i čelnici grada nisu u stanju da obezbede kontinuirano finansiranje, tako da preduzeće ne bi bilo konstantno u minusu.
 
"Niste u stanju da nabavite nove autobuse i omogućite klimatizaciju u autobusima. Niste u stanju da obezbedite normalnu naplatu usluga, jer je prošlo šest meseci od najave da će se uvesti SMS plaćanje karata, a toga još nema. Sve što ste ove godine uradili je da ste od nekoga nekako nabavili autobuse stare 17 godina", kažu iz pokreta obraćajući se gradonačelniku Milanu Đuriću i novosadskim naprednjacima.
  • Dare

    09.09.2024 16:41
    Kraj
    Cim su poceli gsp i cistoca da kupuju polovne autobuse i kamione tj krseve stare dvadesetak god odmah znas kako je stanje u n sadu
  • Miloš

    09.09.2024 15:34
    Ekonomski tigar
    Da li je to ekonomski tigar koji uništava jedno po jedno javno preduzeće? Kupili autobuse stare 17 godina! To u Novom Sadu nikada nije bilo. GSP Novi Sad je u Jugoslaviji bio jedno od tri najbolja preduzeća u toj branši.
  • Panta

    09.09.2024 15:16
    Treba im pomoći
    Hajde da im se pomogne kada već srljaju.b
    Biće nam svima lakše.
    Pa onda, počinje era pametnih ali ne "alavih" ljudi. Moze li se tako?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti